Luca Deza klar för AIK Fotboll

2023.08.25, kl 16:00
AIK Fotboll och Luca Deza är överens om ett korttidsavtal. Den 24-åriga mittfältaren kommer senast från spel med den franska klubben GPSO 92 Issy och har innan dess representerat Sevilla FC och UDG Tenerife. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

– Luca har varit med oss i en period och gjort avtryck i både träning och match. Hon är en poängspelare som kan göra mål men är även duktig på att sätta andra i bra lägen. Vi har valt att skriva ett korttidsavtal dels för att vi tror att hon kommer stärka mittfältet nu, men även för att ge oss mer tid och utrymme för att planera inför nästa år. Det ska bli kul att se henne på Skyttan när det är dags, säger AIK Fotbolls sportchef Herish Sadi

– Jag är förväntansfull över att ansluta till en klubb som AIK. Tränarstaben och spelarna har sedan första stund gett mig ett varmt välkomnande. Jag ska göra allt jag kan för klubben och laget, säger Luca Deza.

Luca Deza är född den 19 oktober 1998 i Burlingame i Kalifornien, USA. Ungdomsåren ägnade hon i klubben De Anza Force, innan hon 2017 tog steget till fotbollsprogrammet på University of California och representerade Golden Bears. I samband med studierna blev det tre år på skolan och 54 matcher i laget. Den 11 december 2020 presenterades hon av Sevilla FC i den spanska högstadivisonen, Primera Division. På grund av en långtidsskada blev det endast fyra matcher i A-lagströjan och därefter en lång tid av rehabilitering. Efter två år i Sevilla blev Kanarieöarna och UDG Tenerife nästa stopp. Här ägnade hon säsongen 2021 för att sedan, under januarifönstret 2022, presenteras av Paris-klubben GPSO 92 ISSY. Det blev ett tufft år för laget som degraderades från spel i högstadivisonen inför 2023.

Välkommen till AIK Fotboll, Luca!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll