AIK Fotboll byter biljettplattform

2024.08.28, kl 16:00
Inför säsongen 2025 kommer AIK Fotboll att byta biljettplattform till en som är bättre anpassat för vårt publiksnitt i Allsvenskan. Det innebär att ni som årskortsinnehavare behöver säkerställa att era årskort finns på det konto som ni önskar. Om du ska byta ägare på ditt årskort till säsongen 2025 har du fram till och med den 4 september 2024 på dig att genomföra den permanenta överföringen av ditt årskort. Mer information hittas nedan. Se längst ned på sidan för svar på de vanligast frågorna.

Bakgrund

I och med det ständigt ökande intresset att besöka AIK Fotbolls hemmamatcher så har vi upplevt att den nuvarande biljettplattformen inte är tillräcklig för att vi ska kunna erbjuda den biljetthanteringen som vi önskar. I tillägg till detta har även sökt efter en plattform som kan erbjuda ett säkrare biljettsystem till våra årskortsinnehavare. Med anledning av detta har vi därför beslutat att byta till AXS:s internationella biljettplattform.

Nytt biljettsystem

I den nya biljettplattformen skapas dynamiska QR-koder som innebär att varje enskild hemmamatch får sin unika QR-kod. Detta kommer bland annat leda till en säkrare hantering vid de tillfällena där du som årskortsinnehavare väljer att dela ditt årskort.

Med anledning av detta kommer det fysiska årskortet att försvinna till säsongen 2025, och i stället kommer man framöver endast ha tillgång till sitt årskort digitalt via AIK+, i Stockholm Live appen eller via sitt inlogg på AXS.

– Skiftet av biljettplattform ger oss förutsättningar till att erbjuda våra supportrar en bättre upplevelse vid biljettköp, samtidigt som vi även kan erbjuda ett säkrare system. Vi är däremot medvetna om att det finns supportrar som upplever ett stort samlarvärde i de fysiska årskorten, vi tar därför fram ett årskortsbevis i form av ett plastkort för samlarvärde. säger AIK Fotbolls försäljningschef inom privatmarknad, Stina Lindberg.

Viktig information

I och med att det fysiska årskortet försvinner till kommande säsong så innebär det att samtliga årskortsinnehavare behöver säkerställa att man har tillgång till sitt årskort via sitt biljettkonto hos AXS. Detta krävs för att ägaren till årskortet ska ha möjlighet att hantera det via sitt inlogg i AIK+, i Stockholm Live appen eller på AIK Fotbolls biljettsida. För att ha möjlighet att förnya sitt årskort inför säsongen 2025 är det extra viktigt att den permanenta överföringen sker senast den 4 september 2024.

Observera att det inte kommer vara möjligt att genomföra en permanent överföring av årskort efter datumet ovan. Det innebär att om man inte fört över sitt årskort till korrekt biljettkonto så kommer personen som har tillgång till årskortet behöva skicka över matchbiljetter manuellt till den personen som ska ha tillgång till biljetterna.

Notera att om man under säsongen 2024 delat en matchbiljett från sitt årskort finns inte funktionen “Byt ägare”. För att byta ägare på årskortet då behöver man höra av sig till AXS:s supporten för att få hjälp med överföringen. Man mailar då till support.sv@axs.com.

Frågor och svar:

Fråga: Jag har samlat på mina fysiska plastkort och vill fortsätta göra det, vad gör jag?
Svar: Du som köper årskort kommer ha möjlighet till ett årskortsbevis i form av ett plastkort för samlarvärde. Detta kort kommer dock inte gå att använda som entrébiljett.

Fråga: Jag har mitt årskort på mitt inlogg på aikfotboll.ebiljett.nu/AIK+ och jag vill förlänga mitt årskort själv nästa säsong, behöver jag göra något?
Svar: Nej, har du ditt säsongskort via inlogg på aikfotboll.ebiljett.nu/AIK+ och inte vill ge platsen till någon annan till nästa säsong behöver du inte göra någonting.

Fråga: Jag har flera kort på mitt inlogg men vill fortsätta hantera allas kort nästa säsong, behöver jag göra något?
Svar: Nej, vill du fortsätta hantera allas kort behöver du inte göra något.

Fråga: Jag har flera kort på mitt inlogg och jag vill att varje person ska kunna hantera sina egna kort nästa säsong, behöver jag göra något?
Svar: Ja, du behöver byta ägare. Följ guiden längre ner. Har du redan delat en match från ditt årskort under denna säsong finns inte funktionen på ditt konto och du måste maila till arskort@aikfotboll.se.

Fråga: Jag ser mitt årskort via min inloggning på aikfotboll.ebiljett.nu men inte i AIK+, behöver jag göra något?
Svar: Nej, ser du det via någon inloggning och vill fortsätta hantera det själv behöver du inte göra något.

Fråga: Om jag inte delar årskorten nu, kan jag dela årskorten nästa säsong?
Svar: Du kommer alltid kunna dela årskortet per match eller alla 15 matcher. Du kommer inte kunna byta ägare på kortet.

Fråga: Vad gör jag om jag inte har någon smartphone eller om mitt batteri på mobilen laddar ur på väg till match?
Svar: Du kommer kunna skriva ut din matchbiljett som pappersbiljett eller hämta ut din biljett i biljettkassan vid arenan.

Via denna länk finns en enkel Steg-för-Steg guide som visar hur man går tillväga för att genomföra överingen.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll