Svartgul jul

Svartgul jul är ett initiativ av AIK Fotboll och organisationen Maskrosbarn. Initiativet bygger på att barn och ungdomar som lever i svåra hemförhållanden ska få fira in julen tillsammans med oss under julafton. Här äter vi julbord, delar ut julklappar och firar in julen i hopp om att få skänka en fin upplevelse till barnen.

För de flesta förknippas julen med glädje, förväntningar och gemenskap. Men för många barn och ungdomar som lever i svåra hemförhållanden blir julen en av de värsta perioderna på året med ökad oro, ångest och utsatthet. AIK Fotboll och Maskrosbarn har sedan 2017 arrangerat Svartgul jul. Initiativet innebär att vi bjuder in barn och ungdomar som lever i svåra hemförhållanden till ett julbord, med syftet att försöka skänka en fin upplevelse för dessa barn.

Sedan 2018 har julbordet ägt rum hos AIK Fotbolls samarbetspartner O’Learys i Mall of Scandinavia på julafton, där barn och ledare från Maskrosbarn medverkar. Dessutom brukar flertalet AIK-profiler dyka upp och fira in julen med barnen.

Med hjälp av våra fantastiska supportar, samarbetspartner och sponsorer har vi möjligheten att genom insamlingar och bidrag, dela ut julklappar och gåvor till de deltagande barnen.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll