Om AIK Solna FK

AIK Solna FK grundades 2020 i syfte att erbjuda nationellt seriespel för klubbens ungdomslag inom åldersspannet 15-19 år och som inte tillhör någon av de två akademierna. Inför säsongen 2023 registrerade AIK Fotboll ett seniorlag med start i division sju med målsättningen att laget ska avancera i seriesystemet till en nivå där vi kan erbjuda en alternativ matchmiljö för truppspelare som en del av klubbens låneprogram. Säsongen 2024 spelar AIK Solna FK i division 6.

AIK Solna FK är en fotbollsförening vars syfte enligt sina stadgar är att understödja AIK FF:s
verksamhet på det sätt de båda föreningarna finner lämpligt. Av AIK Solna FK stadgar framgår
det även att samarbetet mellan AIK Solna och AIK FF ska regleras genom ett
samverkansavtal föreningarna emellan. AIK Solna FK och AIK FF har under 2024 tecknat ett samarbetsavtal som reglerar förutsättningarna för samarbetet.

Satsningen på AIK Solna FK kommer framöver att omfatta både dam- och herrverksamhet, i dagsläget är det däremot ett herrlag som är registrerat för seriespel. Det operativa ansvaret för AIK Solna FK hanteras av klubbens föreningskoordinator Roger Wikström.

Bli medlem i AIK Solna FK. Som medlem i föreningen har du rätt till att delta i föreningens angelägenheter vid möten och andra sammankomster som anordnas för medlemmarna. Mer information om medlemskapet hittar du via denna länk.

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll