AIK Fotboll anställer Integrity officer

2023.12.29, kl 19:00
AIK Fotboll anställer Zinar Spindari som Integrity officer, en ny funktion med uppdrag att säkerställa att klubben upprättar och följer korrekta policys för spelarförmedling, säkerställer att nya spelare och familjer utbildas kring de möjligheter och utmaningar som finns med spelarrepresentation samt aktivt arbetar för att förebygga matchfixning och spelmissbruk bland spelargrupperna.

I samband med att AIK Fotboll lanserade sin arbetspolicy för spelarrepresentation kommunicerades också att en tillsättning av Integrity officer ska ske under hösten.

– Vi har sökt en person med kompetens inom klubbfotbollen som också har juridisk bakgrund och brinner för integritetsfrågor. Zinars namn dök upp väldigt tidigt och han har precis rätt profil och bakgrund för uppgiften. Med Zinar i hans nya funktion kommer AIK Fotboll att ytterligare säkerställa att vi arbetar långsiktigt med hållbar spelarutveckling och transfers vilket är högt prioriterat inom klubben, säger AIK Fotbolls VD och klubbdirektör Fredrik Söderberg

– När jag fick frågan av klubben om jag var intresserad av att ta mig an tjänsten som Intergity officer kände jag direkt att det är helt rätt steg för mig i min utveckling. Jag är utbildad jurist och har som drivkraft att arbeta strategiskt med idrottsfrågor och de utmaningar som finns kopplat till spelaragenter och det nya regelverket är precis de områden jag brinner för att utveckla, säger Zinar Spindari.

Zinar kommer att kombinera sin tjänst som Integrity officer med rollen som assisterande tränare för damernas a-lag. Tjänsten är en projektanställning som löper över två år men med ambition att förlängas. Zinar Spindari tillträder tjänsten per omgående.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll