Tobias Ackerman lämnar AIK Fotboll

2024.09.19, kl 13:00
Efter nästan exakt 15 år i AIK Fotbolls tjänst lämnar Tobias Ackerman nu klubben.

Annons:

– Tobias har gjort ett fantastiskt arbete för AIK Fotboll under sina 15 år i klubben. Oavsett roll har han varit en lojal och hårt arbetande medarbetare som satt klubbens främsta i första rummet. I och med en pågående omorganisation har både vi och Tobias kommit överens om att det bästa är att gå skilda vägar. Jag önskar därför Tobias stort lycka till i sin framtida karriär, säger AIK Fotbolls VD och klubbdirektör Fredrik Söderberg.

– När jag 2009 kom till AIK Fotboll hade jag en förhoppning att bli kvar ett tag. Men jag kunde aldrig drömma om att det skulle bli 15 år och jag är extremt tacksam över att ha fått jobba här så länge. Jag har fått uppleva fantastiska tider såväl som kalla stormar, men har älskat varje sekund. Nu har det blivit dags att gå vidare och då känns det bra att göra det när AIK mår bra och blickar uppåt igen. Ett stort tack till alla spelare och ledare jag fått äran att jobba med och lärt känna genom åren. Och framför allt ett stort tack till alla supportrar. Vi ses på Nationalarenan, säger Tobias Ackerman.

Tobias Ackerman kom hösten 2009 till AIK Fotboll från IF Brommapojkarna där han efter en egen spelarkarriär under många år varit verksam som tränare för flera lag. Den första arbetsdagen för Tobias som anställd i AIK var den 1 november 2009 då AIK i den 30:e och sista allsvenska omgången spelade borta mot IFK Göteborg i vad som var en helt avgörande match gällande SM-guldet. AIK vann med 2–1 (0–1) efter mål av Antônio Flávio och Daniel Tjernström inför 17 233 åskådare på Gamla Ullevi i Göteborg och tog därmed sitt elfte SM-guld genom tiderna. Sex dagar senare besegrades IFK Göteborg återigen i finalen i Svenska cupen, denna gång med 2–0. 2013 blev Tobias Ackerman chefsscout för AIK Fotbolls herrlag och i den rollen var han verksam fram till mitten av juni 2023 då klubben anställde norrmannen Fredrik Wisur Hansen som ny chefsscout och Tobias blev då scout för AIK Fotboll. Under sina dryga tio år som chefsscout i klubben vann AIK ett SM-guld (2018), fyra stora silver (2013, 2016, 2017, 2021), två lilla silver (2014, 2015) och ett brons (2019). AIK kvalificerade sig under dessa år vid sju tillfällen till spel i Uefa Europa League, Uefa Champions League och Uefa Europa Conference League.

AIK Fotboll tackar Tobias Ackerman för tiden i klubben.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll