Stark start på årskortsförsäljningen för AIK Fotboll

2022.11.28, kl 10:03
Vi samlas kring en fotbollsplan vid ett järnvägsspår. Nu har försäljningen av årskort till herrlagets säsong 2023 startat. Säkra din plats på årskort.se

Den allsvenska säsongen 2022 var en publikmässig rekordsäsong för AIK Fotboll som lockade ett hemmasnitt om 25 272 åskådare och säsongen 2023 ser ut att starta på liknande sätt. När förlängningsperioden avslutades under gårdagen hade klubben sålt 8 373 årskort, en ökning med 45% jämfört med föregående år. Nu öppnar försäljningen för allmänheten och samtidigt lanseras en kampanjfilm, ackompanjerad av Oskar Linnros låt ”Från Balkongen”, som fokuserar på supportrarna och Stockholm.

– Internationellt sett är ett Stockholmsderby något helt unikt. Supportrar från länder med erkänt välutvecklad supporterkultur blir chockade av den unika stämning som endast kan upplevas under ett möte mellan AIK Fotboll och någon av de andra stockholmsklubbarna. Kampen om vem som har rätten att kalla Stockholm sin hemmaplan är det bästa vi har inom svensk fotboll, säger Stina Jansson, Försäljningschef Privatmarknad AIK Fotboll.

Kampanjen hyllar klubbens supportrar och hur de, trots olika bakgrund, sammanstrålar för att skapa den unika upplevelsen som en hemmamatch för AIK Fotboll innebär. Mottot “Vi är överallt” är relevant över hela Stockholm, vilket årets kampanjfilm tar avstamp i. I filmen syns supportrar från olika delar av staden.

– Tydligen finns andra klubbar som hävdar att Stockholm tillhör dem, trots att deras namn avslöjar att de härrör från olika geografiskt avgränsade delar av Storstockholm. AIK står ju som bekant för Allmänna Idrottsklubben, vilket manifesteras tydligt genom den breda representation vi har i staden, på planen och på läktaren. Därför blev det självklart för oss att göra det tydligt, en gång för alla, fortsätter Stina Jansson.

Årskort till AIK Fotbolls hemmamatcher säsongen 2023 finns att köpa på årskort.se.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll