Sara Frigren skriver på för AIK Fotboll

2022.11.16, kl 17:00
AIK Fotboll är överens med mittfältaren Sara Frigren om ett treårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2025. Sara kommer senast från spel med sin moderklubb Tyresö FF i Divison 1.

– Sara Frigren är ett fint exempel på att det finns kvalitativa spelare i unga åldrar i våra områden. Hon har visat att hon är här för att konkurrera om en startplats redan från start och det är huvudanledningen till att hon nu landar i AIK. Det ska bli oerhört spännande att följa henne och klubben kommer göra det vi kan för att hon ska ta kliv varje dag, säger AIK Fotbolls sportchef Herish Sadi.

– AIK var inne på att de ville ha med mig i deras satsting, och med tanke på att jag alltid har hejat på AIK känns det därför jätteroligt att skriva på för klubben. Jag är en innermittfältare som gillar att ha mycket boll, säger Sara till AIK+.

17-åriga Sara Frigren, född den 18 april 2005, kommer från Tyresö FF och har där spelat 51 matcher för dem i Division 1 Södra Svealand under de tre senaste säsongerna och två matcher i Svenska cupen. Tio mål är hennes facit i seriespelet. Sara har spelat två F17-landskamper under 2022 och debuten skedde den 26 september 2022 då Sverige mötte Indien i spanska Torreminoras. Sara startade i tröja nummer 6 under ledning av förbundskaptenen Anders Bengtsson och svarade för 2–0-målet i den 47:e matchminuten innan hon byttes ut en halvtimme senare.

Varmt välkommen till AIK Fotboll, Sara!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll