Ny föreningschef till AIK Fotboll

2023.12.04, kl 16:53
AIK Fotboll har anställt Jonas Hägerhäll som ny föreningschef till klubben. Jonas kommer närmast från rollen som klubbchef i simföreningen SS04 samt som ordförande för Bele Barkaby FF.

-Det är en stor ära att få bli en del av AIK Fotboll. Jag har arbetat med föreningsutveckling i hela mitt vuxna liv och för mig finns ingen större utmaning än att få arbeta i klubben i mitt hjärta. Jag känner stort ansvar över att få vara en del av AIK Fotbolls framtid och ser fram emot att få påbörja arbetet, säger Jonas Hägerhäll.

-Jonas har precis de egenskaper vi efterfrågar för att axla den här rollen. Han har lång erfarenhet av föreningsdrift, god kännedom om politisk förvaltning och har framgångsrikt drivit skolsamarbeten vilket är ett strategisk utvecklingsområde för oss. Vi är väldigt glada över att Jonas blir en del av AIK Fotboll, säger AIK Fotbolls klubbdirektör och VD Fredrik Söderberg.

Funktionen föreningschef ansvarar för all drift och utveckling av de områden som sorteras in under AIK Fotbollsförening samt P19 och damernas a-lag. Det senare är med hänsyn till den organisationsstruktur klubben verkar efter, där damernas a-lag och flickakademin drivs under en och samma organisation oavsett vilken juridisk tillhörighet verksamheten har. Detsamma gäller pojkakademin och P19 där den senare är en del av AIK Fotboll AB juridiskt, men verksamheten bedrivs som en enhet.

Föreningschefen rapporterar direkt till klubbdirektör och är en del av klubbens exekutiva ledning.

Jonas Hägerhäll verkar i sin nya roll för AIK Fotboll från och med den 1 februari 2024.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll