Jimi Dos Reis Nikko på lån till AIK Fotboll

2024.08.26, kl 19:00
AIK Fotboll är överens med den italienska klubben US Lecce och den 18-årige försvararen Jimi Dos Reis Nikko om ett låneavtal som sträcker sig fram till och med den 31 december 2024. I avtalet mellan parterna finns även en köpoption för AIK. Jimi kommer att främst träna med AIK Fotbolls A-lag, men kommer även finnas tillgänglig för spel med AIK P19.

Annons:

– Jimi är en mycket lovande vänsterfotad försvarare och vi är väldigt nöjda att ha honom hos, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen.

– Jag är en hårt arbetande vänsterback som kommer att arbeta stenhårt varje dag för AIK. AIK är en storklubb med otroliga supportrar och jag är väldigt redo att ta chansen, säger Jimi Dos Reis Nikko.

18-årige Jimi Dos Reis Nikko föddes den 17 augusti 2006 och är uppvuxen i Göteborg. Han kommer senast från spel i Italien och US Lecces akademi där han har representerat klubbens U18- och U20-lag. Jimi påbörjade sin fotbollskarriär i moderklubben Gunnilse IS, han skulle sedan som tioåring ta klivet över till Utbynäs SK. Här skulle han fortsätta att utvecklas som ung spelare fram till säsongen 2020 då han tog klivet över till stadens storlag IFK Göteborg och deras akademi. Den 5 juni 2021 fanns Jimi med för första gången i truppen för IFK:s P16-lag när IFK Göteborg vann med 6–0 över Stenungsunds IF i den första omgången av den Nationella P16-serien. Debuten i startelvan kom knappt två veckor senare när Vänersborg IF kom på besök till Kviberg i Göteborg för att mötas i den tredje omgången av seriespelet – en match som IFK Göteborg vann med 8–1. Det blev sammanlagt 14 matcher för Jimi under hans debutsäsong i P16-laget.

Under säsongen 2022 kombinerade Jimi spel med IFK Göteborgs P16-lag med att även spela 16 matcher i P17 Allsvenskan Södra. Hans debut för P17-laget kom den 3 april 2022 när det vankades derby i den första omgången av seriespelet. Gais stod som hemmalag och Jimi tog plats från start. IFK Göteborg tog ledningen redan i den elfte minuten genom Lion Beqiri – däremot skulle Gais komma tillbaka och vända matchen till 2–1, och Jimi fick se sig besegrad i sin första match för IFK Göteborgs P17-lag. Tio dagar senare var det dags för IFK att resa till Borås för att spela kvartsfinal i Ligacupen mot IF Elfsborg. Även här fanns Jimi med i startelvan när matchen sparkades i gång inför 107 åskådare i Ryda fotbollshall. Elfsborg tog ledningen via Lukas Paulsén i den 34:e matchminuten, och man skulle även utöka sin ledning till 2–0 i matchminut 55 genom Enzo Andrén. IFK skulle få in en reducering tio minuter senare, däremot kom man inte närmare än så och Jimi fick till slut se sitt lag bli besegrat med 2–1. Det blev sammanlagt 22 matcher i P17-laget och fyra matcher i P16-laget under säsongen 2022.

Den 21 januari 2023 meddelade IFK Göteborg att man kommit överens med US Lecce om en övergång av Jimi Dos Reis Nikko där planen var att han skulle träna och spela matcher i den syditalienska klubbens Primavera-lag. Debuten i den italienska fotbollen kom den 12 februari 2023 när laget reste norrut för att ställas mot Cesena FC. Jimi fanns med i startelvan och spelade fram till matchminut 68 då han blev utbytt till förmån för Marco Orfano. US Lecce var vid det tillfället i ledning med 5–2 och det skulle även bli slutresultatet. Första målet i sin nya klubb kom mot samma motstånd när lagen möttes på Lecces hemmaplan den 10 maj 2023. Jimi inledde matchen på bänken men fick äntra planen när hans lag låg under med 4–1 i matchminut 68. Nio minuter efter hans inhopp kom även hans första mål från klubben. Det skulle däremot inte räcka till att vända matchen och Lecce fick till slut se sig besegrade (3–5). Det blev sammanlagt 14 matcher och ett mål under hans debutsäsong i klubben.

Under säsongen 2023/2024 var Jimi allt som oftast gjuten i startelvan då han fanns med i startelvan i 24 av 32 matcher. Även denna säsong blev det ett mål för den unga försvararen. Jimi Dos Reis Nikko har även erfarenhet i landslagsfotbollen då han gjort sammanlagt 18 matcher i de svenska ungdomslandslagen.

Text: Freddy Montan

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll