Åttonde högsta publiksiffran genom tiderna

2022.04.26, kl 16:46
41 407 åskådare var i söndags på plats på Friends Arena för att se det allsvenska mötet mellan AIK och Djurgården och publiksiffran var AIK:s åttonde högsta genom tiderna på hemmaplan.

AIK:s publikrekord är från den 4 november 2018 då 50 128 åskådare var på plats för att se AIK säkra SM-guldet. AIK-supportrarna fick dock vänta en vecka till innan SM-guldet säkrades då hemmamötet mot Gif Sundsvall slutade 0–0 efter att Heradi Rashidi varit nära att bli guldhjälte, men hans skott på stopptid tog i undersidan av ribban och studsade utanför mållinjen. Den näst högsta publiksiffran noterade AIK i hemmaderbyt mot Hammarby den 23 september 2018 då 49 034 åskådare såg AIK koppla greppet om SM-guldet efter Henok Goitoms segermål i den andra halvleken, efter att AIK:s lagkapten missat en straffspark i den första halvleken.

Söndagens publiksiffra var den tredje högsta i ett hemmaderby mot Djurgården. 2019 såg 45 367 åskådare AIK besegra Djurgården med 1–0 efter Sebastian Larssons straffspark nedanför Norra stå och den 3 oktober 2021 såg 42 539 åskådare AIK återigen vinna med 1–0 efter Nicolás Stefanellis mål som även gav honom ett andra gult kort då han tog av sig matchtröjan efter målet.

På hemsidan kan du se alla AIK:s högsta publiksiffror.