Motion gällande val av valberedningen (2024-7)

Under årsmötet den 7 mars 2024 bifölls motion 2024-7 – gällande val av valberedningen.

Sammanfattning av motionen:

Motionen föreslår att:

  • Styrelsen i AIK FF ska tillsätta en arbetsgrupp som ska utreda hur val av valberedning i AIK FF kan ske på ett tydligare sätt, samt tillför denna grupp nödvändiga resurser. Arbetsgruppen ska förslagsvis innehålla representanter från såväl styrelse som valberedning och andra lämpliga AIK-medlemmar.
  • Att styrelsen i AIK FF ska verka för att ovan nämnda arbetsgrupps arbete ska diskuteras vid nästkommande halvårsmöte, samt att arbetsgruppen vid nästa ordinarie årsmöte (år 2025) ska avlägga rapport med konkret förslag till rutin för val av valberedning i AIK FF, genom en motion för årsmötet att ta ställning till

Styrelsens svar: Styrelsen uppfattar motionärernas förslag av utredning för val av valberedning som en intention till en förbättrad föreningsdemokratisk process. Styrelsen har i sak ingen principiell åsikt om hur valberedningen väljs, men kan likt motionärerna konstatera att det är ett val som lätt kommer i skymundan från valet av styrelse. Det borde enbart vara positivt att utreda om detta val kan genomföras mer strukturerat och demokratiskt.

Motionen bifölls.

Åtgärdsstatus:

AIK FF:s styrelse har beslutat att tillsätta motionärerna Ervin Alic och Axel Granath som arbetsgrupp för ärendet, där parterna sedan en tid tillbaka har dialog med varandra.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll