Åtgärdsstatus: Motion gällande uppföljning av egen arena-motioner och utredningar (2021-4)

Under årsmötet den 8 mars 2021 (med fortsättning 15 mars 2021) avslogs motion 2021-4 – uppföljning av egen arena-motioner och utredningar.

Sammanfattning av motionen:

Motionen föreslår att: 

  • Styrelsen i AIK FF uppdras att sätta en budget för att kunna fortsätta arbetet med en egen arena.
  • Styrelsen i AIK FF uppdras att tillsätta en tjänst med ett tydligt mandat att föra denna fråga framåt i det fall de anser att kompetensen inte finns inom nuvarande styrelse eller bland klubbens tjänstemän.
  • Styrelsen i AIK FF uppdras att inom 3 månader kalla till ett informationsmöte där man redogör för vad de tidigare antagna motionerna i frågan utmynnat i. Finns det rapporter som tidigare har beställts inom ramen för arbetet med en egen arena ska dessa redovisas.

Styrelsens svar: Styrelsen yrkar bifall till motionen med följande kommentar. Arbetet med egen arena pågår kontinuerligt inom AIK Fotboll och kostnaderna för arbetet är därmed del av budget. Det finns idag anställda med mandat att driva frågan framåt och någon egen ”tjänst” är inte aktuell, det är inte motiverat med hänsyn till kostnaderna.

Motionen bifölls.

Åtgärdsstatus:

Arbetet med ett eget arenaalternativ har utretts och utreds löpande. Med utgångspunkten i att bära investeringen för ett sådant projekt så kan det konstateras att såväl mark och etablering samt byggkostnader kopplat till klubbens verksamhetsområde (Norra Stockholm) blir en allt för hög kostnad för klubben att bära. I nuläget finns inte heller incitament att hitta en extern finansiering för ett arenaprojekt av den önskade storleken i Stockholm. AIK Fotbolls uppfattning är att klubbens förmåga att konkurrera med våra elitlag och skapa tillväxt för vår rekrytering ligger främst i de träningsfaciliteter och förutsättningar som klubben har i sin dagliga verksamhet. Därav ligger klubbens prioriteringar att utveckla dessa främst. Däremot lever frågan ständigt, och behöver finnas kring de parametrar som påverkar klubbens utveckling och förmåga till tillväxt.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll