Motion gällande uppdatering av AIK Fotbolls kommunikationspolicy (2024-8)

Under årsmötet den 7 mars 2024 beslutades det att ,motion 2024-8 – gällande uppdatering av AIK Fotbolls kommunikationspolicy, var besvarad.

Sammanfattning av motionen:

Motionen föreslår att:

  • AIK Fotbolls kommunikations- och sociala medier policy under 2024 ses över och uppdateras, samt även omfattar spridandet av politiska budskap.
  • En liknande kommunikations- och sociala medier policy under 2024 tas fram för förtroendevalda inom AIK Fotboll, samt även omfattar spridandet av politiska budskap.
  • Ovanstående policys också snarast börjar efterlevas internt inom AIK Fotboll.

Styrelsens svar: Motionären önskar att kommunikations- och sociala medier policys ska uppdateras och appliceras bredare. Styrelsen delar uppfattningen att policys bör ses över löpande och uppdateras vid behov. Detta bör ingå i det löpande arbete som beslutas och genomförs av Klubbdirektör/VD eller styrelse beroende på behov.

Motionären önskar också att policyn ska breddas till att omfatta politiska budskap. Styrelsen delar för det första inte uppfattningen att detta är ett omfattande problem för klubben. Därutöver konstaterar styrelsen att yttrandefriheten är grundlagsskyddad. Inskränkningar kan förvisso förekomma men handlar då om sådant som hänsyn till statens säkerhet eller diskriminering.

Lojalitetsplikten mot arbetsgivaren kan träda in i vissa fall men handlar då i första hand om att inte skada arbetsgivaren genom att röja information som kan vara skadlig för arbetsgivaren – i det här fallet AIK Fotboll.

För AIK Fotbolls del verkar det enligt styrelsen rimligt att arbetsgivaren genom Klubbdirektör/VD löpande hanterar och diskuterar dessa frågor med föreningens anställda i de fall det krävs.

Motionen beslutades vara besvarad.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll