Motion gällande stolthet över AIK:s färger (2024-5)

Under årsmötet den 7 mars 2024 bifölls (efter justering) motion 2024-5 – gällande stolthet över AIK:s färger.

Sammanfattning av motionen:

Motionen föreslår att: Få ett beslut på att AIK, i all framtid räknat från detta årsmöte (7 mars 2024), i tävlingsmatcher på hemmaplan, eller i turneringsmatcher av tävlingskaraktär, där AIK är uppsatt som hemmalag – alltid i möjligaste mån bör spela i svarta tröjor, alternativt den mörk -marinblå nyans som finns i klubbemblemet och vita shorts, så tillvida inte matchens domare eller matchdelegat beslutar annat och det är endast domaren eller matchdelegaten som ska ha den beslutanderätten.

Styrelsens svar: AIK Fotboll följer Allmänna Idrottsklubbens grafiska riktlinjer som gemensamt tagits fram och accepterats av AIK:s olika specialidrottsföreningar. Dessa grafiska riktlinjer behandlar även klubbens matchdräkter och det vore anmärkningsvärt om AIK Fotboll som enskild, tillika den med flest antal utövare, specialidrottsförening skulle frångå dessa gemensamma riktlinjer och principer.

Motionen bifölls med ändringen att alternativdräkterna ska vara vita och inte mörkblåa.

Åtgärdsstatus:

AIK FF:s styrelse har beslutat att AIK Fotbolls representationslag kommer att, i möjligaste mån, spela i Nikes svarta matchtröjor när man spelar hemmamatcher av tävlingskaraktär. Undantaget är om matchens domare eller matchdelegat beslutar annat.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll