Åtgärdsstatus: Motion gällande stadgeändring underlaget på herrlagets hemmamatcher (2020-7)

Under årsmötet den 3 mars 2020 avslogs motion 2020-7 – gällande stadgeändring underlaget på herrlagets hemmamatcher.

Sammanfattning av motionen:

Motionen föreslår att:

  • En ny paragraf till stadgarna som följer: § 35. AIK Fotbolls herrlags hemmaplan skall bestå av natur- eller hybridgräs i alla tävlingssammanhang från och med den första allsvenska omgången på våren till och med den sista tävlingsmatchen för säsongen.
  • Alla förslag på permanenta förändringar av underlag skall vara föremål för medlemsbeslut på årsmöte eller extrainsatt medlemsmöte.
  • För att styrka paragrafens efterlevnad yrkar motionärerna även på att…
  • … AIK Fotboll vid enstaka matcher i oförutsedda nödfall får undantas paragrafen. Styrelsen skall dock kunna motivera sådana beslut inför klubbens medlemmar.
  • … AIK Fotbolls representanter är i alla lägen skyldiga att prioritera natur- eller hybridgräs i avtalsförhandlingar som direkt eller indirekt påverkar hemmaplanens underlag.
  • … Styrelsen är skyldig se till att klubbens representanter som berörs av paragrafen också känner till den.

Styrelsens svar: Styrelsen yrkar att motionen avslås med följande motivering: Styrelsen delar motionärernas uppfattning at AIK Fotbolls representationslag så långt möjligt skall spela på gräs. Styrelsen noterar också att årsmötet tidigare fattat både enskilda och principiella beslut i specifika frågor och att den modellen har fungerat bra. Däremot så anser styrelsen inte att frågan om underlag för herrlaget bör regleras i stadgarna eftersom det riskerar att istället för nuvarande modell skapa en praxis där frågor som passar bättre för policys och/eller fristående beslut istället hamnar i stadgarna. Styrelsen anser också att motionens innehåll är diskriminerande eftersom den endast berör herrlaget.

Motionen avslogs.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll