Åtgärdsstatus: Motion gällande Stadgeändring - § 28 Valberedning (2019-8)

Under årsmötet den 5 mars 2019 bifölls (andra beslutstillfället) motion 2019-8 – gällande Stadgeändring - § 28 Valberedning.

Sammanfattning av motionen:

Motionen föreslår att: stadgarna § 28 ”Valberedning” ändras från dagens lydelse; ”Valberedningen (VB) består av ett ojämnt antal, lägst tre och högst fem, ledamöter, därav en ordförande – tillika sammankallande, vilka väljes på Årsmötet. VB bör innehålla ledamöter av båda könen och har till uppgift att till nästkommande Årsmöte skriftligen framlägga förslag på de kandidater som Årsmötet har att välja. VB skall i sitt nomineringsarbete beakta nödvändigheten av att de ledamöter som föreslås till olika funktioner besitter erforderlig förmåga att samarbeta med AIK, de Specialidrottsföreningar som har bildats med stöd av AIK:s stadgar och de Idrotts AB till vilka AIK Fotboll upplåtit rätt att delta i SF:s tävlingsverksamhet. Det skall eftersträvas att till valberedning utse samma personer som utgör valberedning i AIK och andra specialidrottsföreningar som grundar sina immateriella rättigheter på § 21 och § 22 i AIK:s stadgar.” till den nya lydelsen; ”Valberedningen (VB) består av lägst tre och högst fem ledamöter, därav en ordförande – tillika sammankallande, vilka väljes på Årsmötet. VB har till uppgift att till nästkommande Årsmöte skriftligen framlägga förslag på de kandidater som Årsmötet har att välja. VB skall i sitt nomineringsarbete beakta nödvändigheten av att de ledamöter som föreslås till olika funktioner besitter erforderlig förmåga att samarbeta med AIK, de Specialidrottsföreningar som har bildats med stöd av AIK:s stadgar och de Idrotts AB till vilka AIK Fotboll upplåtit rätt att delta i SF:s tävlingsverksamhet.”

Styrelsens svar: Motsvarande motion antogs vid årsmötet 2018. Justering av antalet ledamöter i valberedningen i enlighet med motionen har dock redan skett som resultat av en annan motion som antogs vid årsmöten 2017 och 2018. Vid årsmötet 2019 skall därför endast röstas om att ta bort kvoteringsaspekten och kravet på att det skall vara samma valberedning som i AIK etc.

Motionen bifölls.

Åtgärdsstatus:

Andra beslutstillfället. Stadgeändring genomförd.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll