Åtgärdsstatus: Motion gällande övergripande organisatorisk utredning (2020-5)

Under årsmötet den 3 mars 2020 bifölls motion 2020-5 – gällande övergripande organisatorisk utredning.

Sammanfattning av motionen:

Motionen föreslår att:

  • I samråd med AIK FF:s valberedning senast två månader före nästa ordinarie årsmöte ha presenterat en övergripande organisatorisk utredning, som ser över AIK Fotbolls struktur och styrningsform (de frågor som på engelska grupperas i begreppet ‘governance’).
  • Tillse att ovan nämnda utredning publiceras i sin helhet i form av en rapport.
  • Tillse att utredningen i samband med publicering presenteras på ett större möte öppet för medlemmar, aktieägare, journalister och andra intressenter.
  • Tillse att rapporten och presentationsmötet kommuniceras i klubbens egna kanaler, före, under och efter presentationen.
  • Eftersträva att utsedda utredare och styrelse/valberedning bjuder in till minst två öppna medlemsmöten under pågående arbetsprocess, för diskussion och uppdatering.
  • I samband med de öppna mötena under processen, publicera uppdateringar om arbetsprocessen i klubbens egna kanaler.
  • Skapa så stort intresse och engagemang kring rapporten som möjligt. Målet är ett stort deltagande, från både medlemmar, aktieägare, medarbetare och andra intressenter.
  • Eftersträva att presentationsmötet även livesänds samt publiceras i efterhand genom egen videokanal samt klubbens Facebooksida och därmed tillgängliggörs även för medlemmar och intressenter som inte kan närvara på plats.
  • Tillse att hela AIK Fotboll — både FF och AB — ska omfattas av utredningen, och tillsammans finansierar den.

Styrelsens svar: Styrelsen yrkar bifall till motionen med följande tillägg: Med tanke på hur omfattande och detaljerad motionen är så skall styrelsen ha rätt att vid genomförandet göra mindre justeringar av motionens yrkanden samt välja att prioritera vissa åtgärder och senarelägga andra.

Motionen bifölls. 

Åtgärdsstatus:

Styrelsen har under hösten 2021 skickat 2 enkäter dels till medlemmar och dels till styrelseledamöter genom åren. Ett samarbete med Handelsskolan i Stockholm har också inletts.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll