Motion gällande ökad information kring AIK Solna FK (2024-6)

Under årsmötet den 7 mars 2024 bifölls motion 2024-6 – gällande ökad information kring AIK Solna FK.

Sammanfattning av motionen:

Motionen föreslår att: Styrelsen får i uppdrag av årsmötet att publicera mer information kring AIK Solna FK lättillgängligt online. Informationen ska innehålla sådant som hur relationen mellan AIK Solna FK och AIK ser ut. Var man kan hitta kontaktuppgifter till AIK Solna FK. Hur man blir medlem i AIK Solna FK.

Styrelsens svar: Motionären efterfrågar en ökad transparens och kommunikation kring AIK Solna FK. Styrelsen i AIK FF håller med motionären om att information kring vår samarbetsförening är av allmänt intresse för klubbens medlemmar och supportrar. Däremot är det en viktig skiljelinje att AIK Solna FK är en fristående förening. Den föreningen med styrelse bör således äga kommunikation och information om föreningens verksamhet. Dock står AIK FF till förfogande för att sprida informationen i klubbens egna mediekanaler. En ytterligare utmaning med motionens formulering är gränsdragningen för ”mer information”. Mängden av extern information är svår att kvantifiera.

Motionen bifölls.

Åtgärdsstatus:

En uppdatering har skett på AIK Fotbolls hemsida med information gällande relationen mellan klubben och AIK Solna FK, uppdateringen inkluderar även ett synliggörande om tillvägagångssättet för att bli medlem i föreningen. Målsättningen är att följa upp detta med ytterligare information under kommande säsonger.

 

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll