Motion gällande nekad ansvarsfrihet för styrelse och VD i AIK Fotboll (2024-4)

Under årsmötet den 7 mars 2024 avslogs motion 2024-4 – gällande nekad ansvarsfrihet för styrelse och VD i AIK Fotboll.

Sammanfattning av motionen:

Motionen föreslår att: Årsmötet ställer sig bakom det som anförs i motionen om att rekommendera styrelsen för AIK Fotbollsförening att yrka om nekande, samt rösta för nekande, av ansvarsfrihet för styrelsen och tidigare VD Manuel Lindberg i AIK Fotboll AB vid AIK Fotboll AB:s årsstämma rörande verksamhetsåret 2023.

Styrelsens svar: AIK FF:s styrelse har tagit del av motionen och vi uppskattar engagemanget och omsorgen för föreningens och AIK Fotboll AB:s välmående. Vi medger att det finns brister i resultatet för verksamhetsåret 2023. Vi förstår och delar besvikelsen över detta. Det är dock viktigt att påpeka att brister i resultat inte automatiskt innebär att det finns ett ansvar att utkräva. Beslut som tas inom ramen för en fotbollsklubbs verksamhet innebär ofta risker och osäkerheter. Ibland leder dessa beslut till framgång, ibland inte. Det är en del av verksamheten.

Vi vill också påminna om att det är bolagets revisorer som har i uppdrag att föreslå beviljad eller nekad ansvarsfrihet för styrelsen och/eller VD. Deras bedömning bör vara vägledande i denna fråga.

I sammanhanget så vill vi också göra klart att vi tagit till oss kritiken och kommer att arbeta för att förbättra vår verksamhet och våra resultat. Vi hoppas på fortsatt dialog och samarbete med alla medlemmar för att tillsammans stärka AIK Fotbollsförening.

Motionen avslogs.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll