Åtgärdsstatus: Motion gällande anmodan till AIK FF:s styrelse att utreda bolagiseringen av elitverksamheten (2022-1)

Under årsmötet den 10 mars 2022 bifölls motion 2022-1 – gällande anmodan till AIK FF:s styrelse att utreda bolagiseringen av elitverksamheten.

Sammanfattning av motionen:

Motionen föreslår att: AIK FFs styrelse att utreda frågan om elitverksamheten ska bedrivas i bolagsform och om så inte bedöms fördelaktigt utreda vilka alternativ som finns för att förändra strukturen. Med hänsyn till gällande lagar och regler måste detta ske på ett sätt som båda parter (medlemmar och aktieägare) är nöjda med, varför ett nära samarbete i frågan mellan styrelsen och de större aktieägarna är en nödvändighet. Resultatet av utredningen ska redovisas senast vid nästkommande årsmöte, eller tidigare i samband med ett extra föreningsmöte. Eftersom förändringen endast kan genomföras efter ett godkännande från medlemmarna i AIK FF skall en beslutspunkt i frågan finnas med i kallelsen och i dagordningen.

Styrelsens svar: Styrelsen yrkar bifall till motionen. Det är viktigt att regelbundet och på ett strukturerat sätt utvärdera hur AIK Fotbolls verksamhet är organiserad. Motionen är också i linje med slutsatserna i den organisatoriska utredning som styrelsen i AIK Fotboll genomfört på uppdrag av årsmötet 2020.

Motionen bifölls.

Åtgärdsstatus:

AIK Fotboll har genomfört en utredning om avnotering av bolaget och presenterat slutsatser under halvårsmöte 2023. Därefter har inga ytterligare åtgärder tagits.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll