Årets matchtröja är här – en hyllning till huvudstadens försvarare

2024.03.16, kl 21:15
När Fritz Carlsson-Carling ritade AIK:s klubbmärke så integrerade han den gamla stadsmuren för att markera AIK som den äkta Stockholmsklubben. Årets matchtröja hämtar kraft och inspiration från muren, som symbol för huvudstaden men också som påminnelse om den viktiga roll vi alla spelar i Allmänna Idrottsklubben.

Utöver att vara en symbol för Stockholm så representerar muren alla de människor som står bakom de svartgula färgerna. Supportrar, spelare, materialare, matchvärdar, ultras, tanter, ungdomsspelare, familjer och alla andra som tillsammans utgör Allmänna Idrottsklubben. Årets matchtröja är inte bara ett uttryck för AIK Fotbolls klubbidentitet; den är en påminnelse om att varje individ, oavsett sin roll, är en nödvändig länk i den starka kedja som utgör vår fotbollsfamilj. 

Med ett framtaget mönster från muren har det specialtillverkats muddar i svart och gult som pryder ärmarna. Mönstret är genomgående i detaljerna och finns på tröjans framsida i Nike:s swoosh som är ifylld med mönstret och tillverkad av formgjuten silikon. Även vår huvudpartner Truecallers logotyp – som pryder bröstet – är ifylld med mönstret. Klubbmärket är skapat i en högteknologiskt formgjuten silikon.

På ryggen är de gula siffrorna specialtillverkade med mönstret från muren som fyllning. De har en silhuett av klubbmärket längst ned och rundas av med en vit outline. I nacken återfinns en hyllning till en av våra största legendarer genom tiderna, Kurt Hamrin, som gick bort i februari tidigare i år. 

För första gången visas Stadiums logotyperärmen upp i gult. Vi skickar ett stort tack till Stadium som ger oss stort förtroende att skapa en så vacker tröja som möjligt. Tröjan är Nike:s Vapormodellen lättvikts-, slim fit-tröja som transporterar ut fukt samtidigt som den andas, vilket gör att tröjan inte fäster på huden.

Årets matchtröja finns till försäljning på AIKshop.se och i AIK Shop i Friends Arena från och med 11:00 den 17 mars.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll