AIK vidare till gruppspel i Svenska Cupen 2024/2025

2024.10.25, kl 15:45
AIK är vidare till Svenska Cupens gruppspelsfas 2024/2025 efter att man besegrat Bollstanäs SK. Detta efter att man kvitterat i slutskedet av ordinarie speltid, väl i förlängningsspelet tog AIK tag i matchbilden rejält och efter varsitt mål från Nellie Eriksen Yasseri och Nina Jakobsson vann AIK tillslut med slutsiffrorna 3–1.

Torsdagen den 24 oktober tog AIK en kortare resväg norrut till Upplands Väsby för att ställas mot Bollstanäs SK i den tredje och avgörande omgången av Svenska Cupen kvalspel. Efter en tuff inledning av matchen där hemmalaget tog ledningen i matchminut 59 skulle AIK ta över matchbilden från den 70:e matchminuten efter att man genomfört fyra byten. AIK tryckte på för ett kvitteringsmål, och när matchklockan hade tickat över 90 spelade minuter skulle även målet komma. Ett inlägg från högerkanten hittade in till Parkner, som efter en tilltrasslad situation kunde få bollen i mål. Kvitteringen innebar att matchen skulle behöva avgöras med förlängningsspel, eller eventuellt straffsparkar.

Fyra minuter in i den första förlängningskvarten fick debuterande Nellie Eriksen Yasseri bollen i straffområdet och drog till med ett skott som trycktes in i nätet bakom Lovisa Fock i hemmamålet. AIK fortsatte att vara det bättre laget efter den tuffa inledningen och i slutskedet av den första förlängningskvarten satte Nina Jakobsson bollen i nät – vilket innebar AIK gick upp till en 3–1 ledning. Hemmalaget gjorda sina försök att få dit ett reduceringsmål, däremot kunde AIK hålla undan och när domare Forsberg blåste i pipan kunde de svartklädda spelarna pusta och fira att man avancerat till gruppspel i Svenska Cupen 2024/2025.

AIK kommer därmed inleda tävlingssäsongen 2025 med att spela gruppspel i Svenska Cupen. Mer information om vilka motståndare AIK får i gruppen, samt speldatum, kommer att kommuniceras vid ett senare tillfälle.

Text: AIK Fotboll