AIK Fotboll och Svea Bank förlänger samarbetet

2024.03.22, kl 15:00
AIK Fotboll och Svea Bank har kommit överens om att förlänga samarbetet som pågått sedan 2011. Under dessa år har många fina minnen upplevts tillsammans, som till exempel gruppspel i Europa League 2012, SM-guld 2018 och ett målrekord i Elitettan 2023. Avtalet är skrivet på tre år.

– Det är otroligt glädjande att vi kommer att ha Svea på ryggen i ytterligare 3 år. Genom deras breda fokus på dam, herr och ungdomslagen så är Svea en huvudpartner som stärker hela klubben. Vi är därför stolta över att vi har kommit överens om att förlänga samarbetet och att Svea fortsatt kommer rikta sitt goda och starka engagemang mot oss. Under avtalsperioden kommer vi fira 15 år som partners tillsammans. Det är en siffra som vi på AIK Fotboll känner stor ödmjukhet och stolthet inför, säger Johan Westin, försäljningschef på AIK Fotboll.

– Svea är i och med detta avtal en av våra absolut mest långvariga partners. Deras engagemang i AIK Fotboll är svårt att sätta ord på, det går långt över vad som kan mätas i siffror. Det är en relation vi är ytterst måna om att vårda för lång tid framöver, säger Fredrik Söderberg, VD och klubbdirektör för AIK Fotboll.

– För oss på Svea känns det bra att fortsätta att vara en del av AIK:s breda fotbollsverksamhet. Det är minst lika viktigt att vara ett stöd för knattar och ungdomar som att stödja elitlagen för AIK:s damer och herrar. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete, säger Lennart Ågren, CEO på Svea Bank.

Svea har under sin tid som partner till AIK Fotboll varit involverad i en rad olika projekt som går utanför ramarna av samarbetet. När klubben exempelvis ställde frågan om de kunde flytta ner sin exponering på matchtröjan till under tröjnumret i syfte att implementera efternamnen på spelarna ställde man upp på ett väldigt lojalt sätt. Utöver detta har Svea även varit en partner som under alla år som huvudsponsor vurmat för ungdomsfotbollen och det samhällsengagemang som AIK bedriver. Ett exempel på detta är den medverkan som Svea hade med initiativet Svartgul matlåda under pandemiåren. Ett initiativ som möjliggjorde ett stöd till Sveriges sjukvårdspersonal under en prövande period.

Svea kommer att synas på match- och träningskläderna för herr, dam- och ungdomslagen.

Vi på AIK Fotboll är väldigt glada och stolta över det förlängda avtalet och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete under de kommande tre åren.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll