AIK Fotboll och Nike förlänger avtalet

2022.10.14, kl 17:00
AIK Fotboll och Nike har sedan årsskiftet 2017/2018 samarbetat och det är nu klart med ett nytt avtal mellan parterna. Avtalet sträcker sig över fem år (2023-2027) och är det mest omfattande någonsin som AIK Fotboll tecknat med en samarbetspartner.

– Nike har en avgörande skillnad på AIK Fotbolls kommersiella tillväxt. Det är tack vare vårt samarbete som klubbens merchandise ger eko långt utanför Sveriges gränser. Men framför allt är det en samarbetspartner som stärker vårt varumärke till att kunna bli ännu mer attraktivt, vilket i slutändan ger oss bättre sportsliga förutsättningar. Vi är väldigt glada över att vårt samarbete fortsätter och ser fram emot ytterligare minst fem år tillsammans, säger Manuel Lindberg, VD för AIK Fotboll.

– Det gör oss på Nike oerhört stolta att vi fått förtroendet att fortsätta denna resa med AIK Fotboll. Att tillsammans få möjligheten att fortsätta utveckla merchandise för ”The Most Stylish Club in the World” och samtidigt också tillsammans med Stadium få möjligheten att jobba vidare med ungdomssidan känns verkligen inspirerande. Det finns ett engagemang i och runt AIK som berör så många och som för oss på Nike betyder mer än tre poäng på Skytteholms IP eller Friends Arena, AIK är för alla! Jag ser det dagligen i min roll på Nike, men även som förälder till två AIK-spelande barn samt i egenskap av fd anställd inom AIK, vilket stort arbete AIK gör för samhället. Det är något vi på Nike värdesätter väldigt högt, säger David Nordbeck, ansvarig för klubb och landslag Nike Nordics.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll