AIK Fotboll och Maskrosbarn firar Svartgul julafton tillsammans

2023.12.07, kl 14:00
AIK Fotboll och organisationen Maskrosbarn kan med stolthet och värme meddela att traditionen Svartgul julafton fortsätter även 2023.

För de flesta förknippas julen med glädje, förväntningar och gemenskap. Men för många barn och ungdomar som lever i svåra hemförhållanden är julen en av de värsta perioderna på året med ökad oro, ångest och utsatthet. AIK Fotboll vill därför tillsammans med Maskrosbarn försöka skänka en fin upplevelse för dessa barn, genom att bjuda in till ett julbord på La Botanica i Mall of Scandinavia på Julafton. Barnen kommer även ges möjlighet till att medverka i olika aktiviteter och lekar på plats.

Vill du stödja Svartgul jul?

Då har du nu chansen att bidra med en eller flera julgåvor till barn och ungdomar som kommer att delta under Svartgul julafton. Alla barn som deltar på Svartgul julafton kommer att få julklappar för samma värde och genom att köpa ett eller flera gåvopaket är du med och bidrar till att ett eller flera barn får en varsin julklapp. Du kan enkelt stötta Svartgul Julafton genom att köpa ett gåvopaket som innehåller svartgula julklappar. Du väljer själv vilken prisnivå som passar din plånbok – klicka här för att komma till AIK Shop.

Du kan även bidra genom att ge en gåva via Swish i vår svartgul jul insamling där stödet går direkt till Maskrosbarns verksamhet med att stötta barn som har det svårt hemma där julen ofta blir en smärtsam påminnelse om allt de inte har.

Barnrättsorganisationen Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra levnadsvillkoren för barn med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Organisationen erbjuder stöd, såsom läger på skollov, ungdomsgård och stöd över internet samt arbetar aktivt med att sprida information till barn och vuxna runt om i Sverige. Känner du igen dig eller vill veta mer? Gå in på www.maskrosbarn.org.

Julbordet äger rum på julafton hos La Botanica i Mall of Scandinavia. Arrangemanget är helt alkoholfritt och genomförs i samarbete med Maskrosbarn, som kommer att närvara med barn och ledare. Här träffas vi, äter julbord, delar ut julklappar och firar julen tillsammans.

Vi tackar La Botanica i Mall of Scandinavia för att de öppnar dörrarna och bjuder in till det fantastiska julbordet.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll