Knatteskolan

Syftet med Knatteskolans verksamhet är att skapa ett intresse för fotboll i allmänhet och AIK som klubb i synnerhet. Den ska vara utvecklande och skapa glädje. För att lyckas med det vill vi ha spelarna närvarande på våra aktiviteter för att göra fotbollsträningen till en god vana. Samordnande tränare tillsammans med åldersgruppsansvariga ska planera träningspassen så att nya ledare skolas in i verksamheten på ett sådant sätt att de ska kunna leda träningarna själva enligt AIK:s riktlinjer.

AIK:s Knatteskola håller till på Råsunda IP, Skytteholms IP, Råstasjön, Tallbacka/ Huvudstafältet och Järvastaden (5-åringar) under utomhussäsongen, i den mån tillräckligt många spelare finns i respektive område för att starta upp och upprätthålla en träningsgruppsverksamhet. Under vintersäsongen genomförs verksamheten i Solna Stads inomhussalar.

Organisation
Samordnande tränare och åldersgruppsansvariga ansvarar för träningsverksamheten. Dessa leder verksamheten tillsammans med ledare som utses bland anhöriga till barn i Knatteskolan. I åldersgrupperna 5 –7 år tränar pojkar och flickor i separata grupper. Vid intresse så erbjuder vi även mixgrupper, det ska dock finnas tillräckligt med spelare och ledare för att bedriva verksamheten. AIK erbjuder utbildning till nya tränare/ledare. Målsättningen med gruppindelning är att bli vardera ca 18–20 spelare i varje träningsgrupp. Antalet träningsgrupper anpassas efter behov och benämns i olika färgnamn. I varje träningsgrupp ska det finnas minst fyra ledare och en lagledare/administratör. Spelarna skall redan från början tillhöra sin egen åldersgrupp.

Anmälan till Knatteskolan för barn födda 2018 är öppen. Klicka på länken för att anmäla ditt barn: 

Har du frågor om AIK:s knatteskola?
Mejla ansvarig tanne.nelson@aikfotboll.se

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll