Soppor, ny födelsedag och adjö Jonah

2024.02.02, kl 15:15
Livet har sin gilla gång för AIK i Marbella och den tredje träningsdagen innehöll ett pressmeddelande gällande Jonah Kusi-Asares övergång till FC Bayern München, Rasmus Bondes födelsedag, träning och några ljuvliga soppor.

Torsdagen inleddes med samma väder som de två tidigare dagarna, d v s med mulet väder och cirka 15 grader. Jag personligen hade nog trott på en högre temperatur än vad som var fallet i Portugal för två veckor sedan, men än så länge leder Algarvekusten på poäng vad gäller temperaturen. Det kan dock svänga lika fort i väderprognoserna som i en fotbollsmatch. Under förmiddagen synkades pressmeddelandet gällande Jonah Kusi-Asares transfer med FC Bayern München och efter veckor av spekulationer blev det nu helt klart att talangen lämnar AIK för spel i en av världens mest klassiska fotbollsklubbar. Jag skickade ett lycka till-meddelande till honom på WhatsApp och fick tillbaka ett svar som avslutades med två hjärtan, ett svart och ett gult. I rollen som presschef har man ofta kontakt med andra klubbars presschefer inför en synkad kommunikation gällande transfers, och det kittlar alltid lite extra ju större klubbarna är.

Efter att pressmeddelandet gått ut var det dags för torsdagens enda träningspass som inleddes med ett gympass innan det var dags för fotbollsplanen vid halv tolv-tiden. Alexander Milošević var tillbaka på planen efter att ha missat onsdagens träningspass och var i bra form. Det var första gången under försäsongen 2024 som ingen media var på plats för att följa en AIK-träning. Träningen var även den kortaste i Marbella och pågick i en knapp timme och det mest minnesvärda var en kanonträff på volley av Victor Andersson då han mötte ett inlägg från vänsterkanten och bollen satt som en projektil i nättaket bakom den provtränande målvakten Rasmus Forsell. Tillbaka på hotellet var det dags för lunch. En ljuvlig spenatsoppa serverades under lunchen och fler och fler i truppen börjar glädjande nog att upptäcka det vackra med lite soppa innan huvudrätten. Den nyblivne 30-åringen Dino Beširović var efter lunchen inbokad för en längre intervju med Fotboll Sthlm. Den efterlängtade solen kom fram för första gången efter lunch. Den är uppe klart längre än hemma i Sverige, men när det väl börjat skymma så går det fort att måla skyn lika svart som AIK-tröjan.

Rasmus Bonde fyllde 21 år under torsdagen och det var därmed tredje dagen i rad som det var AIK-spelare som fyllde år. Tidigare har Alexander Milošević, Lamine Fanne Dabo och Dino Beširović firat födelsedagar under träningslägret. Strax efter klockan 18 kom Sportbladets Daniel ”Disco” Kristoffersson och Fotbollskanalens Martin von Knorring till hotellet för att i lobbyn spela in deras respektive Deadline day-program med sportchef Thomas Berntsen. Norrmannen trivs med att prata med media och är en naturbegåvning framför kameran. Han levererade även en mening om undertecknad i Sportbladets livesändning som Disco senare lade ut på X där klippet fick en stor spridning.

Under middagen serverades en purjolökssoppa av högsta klass och efter måltiden var det möten på hotellet för spelare och stab. Några av ledarna spelade senare under kvällen kortspelet Chicago medan ett par andra i staben lämnade hotellet för en tidsmässigt mer spansk middag.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll