Biljett- och spelplatsinformation inför herrlagets hemmamatcher i Svenska cupen

2024.01.12, kl 17:00
Söndagen den 18 februari spelar AIK sin första match i Svenska cupens gruppspel 2024 när Örebro SK kommer på besök till Stockholm. Det är nu bekräftat att AIK kommer spela samtliga hemmamatcher i gruppspelet på Tele2 Arena. Här kommer information om anledningen till beslutet – samt biljettinformation till hemmamatcherna.

AIK Fotbolls herrlag kommer att spela sina hemmamatcher i Svenska cupens gruppspel på Tele2 arena. Bakgrunden till beslutet ligger främst i det faktum att Friends Arena inte är tillgänglig under denna period – samt att den sportsliga ledningen för AIK:s herrlag anser att Skytteholms IP:s underlag inte är tillräckligt bra för att ge laget bäst förutsättningar sportsligt och att spel på underlaget ökar skaderisken. I tillägg skulle spel på Skytteholms IP innebära att över 10 000 årskortsinnehavare inte får möjligheten att nyttja biljetten som ska ingå i årskortet. Detta eftersom Skytteholm har en maxkapacitet på 3500.

AIK Fotboll är medvetna om att detta inte är en optimal lösning – däremot finns det en tydlig ambition om att redan 2025 spela våra hemmamatcher i Svenska cupen på ett upprustat Skytteholms IP. Då vi aldrig kan garantera att Friends Arena är tillgänglig under vinterperioden hämmas möjligheterna till en bra planering för evenemang. Detta kommer medföra att AIK Fotboll behöver utvärdera årskorts- och biljettupplägg kopplat till Svenska cupen inför kommande säsong och vi kommer att återkomma med detta i god tid innan årskortssläpp. Det ska även nämnas att vid eventuellt slutspel, där AIK blir tilldelade hemmaplansfördel, kommer hemmamatcher spelas på Friends Arena.

Biljettinformation

AIK:s gruppspelsmatcher ingår i årskortet och man kommer ha rätt till samma antal fribiljetter som man har årskortsplatser. Det kommer även vara möjligt för årskortsinnehavare att köpa ytterligare matchbiljetter under förtursperioden.

Det kommer vara möjligt för årskortsinnehavare att fritt välja mellan dem olika sektionerna på arenan. Till en början kommer hela etage 1 – samt etage 2 på den norra läktaren vara tillgänglig, vilket ger en kapacitet på drygt 15 000. Vid behov kommer delar av etage 2 öppnas upp. Norra stå kommer utgöras av två sektioner, Norra övre och Norra nedre. Värt att notera är att det inte kommer vara möjligt att röra sig mellan de två etagen.

Matchbiljetter till hemmamötet mot Örebro SK kommer att släppas torsdagen den 1 februari kl 10:00 för årskortsinnehavare. Allmän försäljning påbörjas måndagen den 5 februari kl 10:00.

Matchbiljetter till hemmamötet mot Gefle IF kommer att släppas torsdagen den 8 februari kl.10:00 för årskortsinnehavare. Allmän försäljning påbörjas måndagen den 12 februari kl.10:00.

Inför biljettsläppen kommer ett mail med en länk – samt personlig kod att skickas ut till alla årskortsinnehavare, som man använder för att hämta ut sina fribiljetter.

AIK ingår i grupp 6 och kommer därmed att ställas mot Kalmar FF, Örebro SK och Gefle IF FF. Nedan följer AIK:s spelschema i Svenska cupens gruppspelsfas 2024.

AIK – Örebro SK, 18 februari 2024, kl 15:15, Tele2 Arena.

AIK – Gefle IF FF, 24 februari 2024, kl 15:15, Tele2 Arena.

Kalmar FF – AIK, 3 mars 2024, 15:15, Fredriksskans IP.

Gruppspelsmatcherna i Svenska cupen ingår i årskortet för säsongen 2024. Har du ännu inte säkrat ditt årskort till säsongen 2024, som förutom Svenska cupen även innefattar alla 15 allsvenska hemmamatcher, gör du det enklast via årskort.se

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll