Väskförbud på Friends Arena mot IFK Värnamo

2023.11.11, kl 17:00
På grund av nya direktiv från Polismyndigheten kommer det inte vara möjligt att ta med sig väskor in på Friends Arena när AIK tar sig an IFK Värnamo söndagen den 12 november.

Annons:

Den 1 november 2023 beslutade Polismyndigheten att införa väskförbud på alla större evenemang i Sverige, detta innefattar även AIK:s hemmamatcher. Det kommer med andra ord inte vara möjligt att ta med sig väskor in på Friends Arena när AIK ställs mot IFK Värnamo den 12 november. Eftersom beslutet är taget av Polismyndigheten, har varken AIK Fotboll eller Arenabolaget någon kontroll över det. Bakgrunden till beslutet är den höjda terrorhotnivå som infördes i augusti 2023, där syftet är att öka säkerheten kring evenemang med större folkmängder.

Detta gäller:

  • Väskförbudet gäller alla typer av väskor, inga undantag kommer att göras beroende på storleken av väskan.
  • Förbudet innefattar även alla typer av påsar.
  • Om man kommer till arenan med någon typ av väska kommer man att nekas inträde till matchen.

Undantag:

  • Undantag kan göras för personer med barn som har behov av skötväska. Väskan kommer att visiteras av personal i entréerna till arenan.
  • Undantag kan även göras för personer som har behov av väska på grund av medicinska skäl. Väskan kommer visiteras av personal i entréerna till arenan.

Vi rekommenderar alla att ta sig till matchen utan någon typ av väska. Om man mot all förmodan har med sig en väska så finns det ett begränsat antal förvaringsboxar inne på Mall of Scandinavia där man kan förvara väskan under matchen. Mer information om det hittar du här.

Har man fler funderingar eller frågor kring förbudet hänvisar vi till Polismyndighetens hemsida.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll