Upprustningen av Skytteholms IP

2024.05.28, kl 10:02
Solna Stad har i dag, tisdagen den 28 maj kl 10:00, presenterat en första detaljplan på det arbete som kommer att ske kring upprustningen av Skytteholms IP. Solna stad, AIK Fotboll och Fabege skrev den 8 november 2023 en avsiktsförklaring där upprustningen av Skytteholms IP var en av punkterna som fanns med. Nedan hittar du mer information angående detaljplanen.
Översikt

Detaljplan Skytteholms IP.

Solna Stad har presenterat en detaljplan på hur arbetet för upprustningen av Skytteholms IP kommer att se ut. Arbetet kommer att genomföras i etapper för att på så sätt inte påverka den fotbollsverksamhet som hålls på idrottsområdet. Den första etappen planeras att påbörjas 2025 och stå klar 2026 – därefter kommer en ny detaljplan färdigställas och lämnas in för antagande under 2026. Efter ett godkännande av den nya detaljplanen kommer nästkommande etapper att inledas.

– Det är väldigt spännande att Solna Stad lagt fram den här detaljplanen angående det arbete som kommer att ske för att rusta upp Skytteholms IP. Det här är något vi har väntat på, det hela började med indikationer och löften som i sin tur ledde till en avsiktsförklaring – och nu står vi här med en detaljerad plan på hur resultatet kommer att bli, vilket känns oerhört kul. Det här är ett stort steg på vägen för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för både vårt damlag och våra akademilag, säger Fredrik Söderberg, klubbdirektör och VD på AIK Fotboll.

– Skytteholm betyder så mycket för så många i AIK. Spelare, ledare, supportrar och föräldrar spenderar otroligt många timmar på denna plats. Upprustningen kommer verkligen ge oss bättre förutsättningar ur alla aspekter. Närhet och tillgängligheten till de behov vi har kommer fostra ännu bättre fotbollsspelare. Det AIK gjort hittills på “Skyttan” är fantastiskt, det vi kommer kunna göra i framtiden blir ännu bättre, säger Herish Sadi, sportchef AIK dam.

Den 8 november 2023 skrevs en avsiktsförklaring mellan AIK Fotbollsförening, AIK Fotboll AB, Solna stad och Fabege där man presenterade en plan för hur man ska etablera en ny träningsanläggning för AIK Fotbolls herrlag vid Råstsasjön i Solna. Man presenterade samtidigt att parallellt med arbetet för den nya träningsanläggningen så kommer en rejäl upprustning av Skytteholms IP att ske – och nu har en första detaljplan för denna upprustning presenterats av Solna Stad.

Målsättningen är att Skytteholms IP ska bli en modern fotbollsanläggning för samtliga föreningar som är verksamma på området. I en första etapp kommer en kompletterande läktaren att byggas på kortsidan vid A-planen där nya omklädningsrum, gymlokal, serveringslokal och publika toaletter kommer att finnas. Samtidigt kommer AIK Fotbolls damlag och Vasalunds IF:s herrlag att få en hemmaplan som uppfyller kraven för elitfotboll. Arbetet för den första etappen planeras att påbörjas under 2025 för att stå klar under 2026.

Den andra etappen kommer att inledas med att en ny detaljplan arbetas fram. Skytteholms IP:s A-plan kommer att breddas ett antal meter för att uppfylla de internationella mått som är giltiga. I samband med det kommer hela området att utökas något för att på så sätt kunna ersätta dagens omoderna läktare med en ny modern läktare. I läktarens markplan kommer exempelvis nya omklädningsrum för AIK:s damlag att finnas. På den publika delen av läktaren kommer det finnas utrymmen för kioskverksamhet, och på ett våningsplan ovanför planeras det att etablera utrymmen för media och annan service. Denna läktaren kommer, tillsammans med läktaren som byggs under den första etappen, att bindas ihop av en tredje kontorsbyggnad. Arbetet med den andra etappen kommer att inledas efter att en ny detaljplan blivit antagen, där målsättningen är att få den antagen under 2026.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll