Uppehåll i Allsvenskan

2024.05.31, kl 10:32
Efter helgens tolfte omgång tar Allsvenskan uppehåll i fem veckor. För AIK:s del innebär det att spelarna kör individuell träning under två veckor och efter återsamlingen spelas två träningsmatcher innan det är dags för nästa match i Allsvenskan.

Annons:

Herrlaget kommer på söndag kväll hem från Göteborg och genomför på måndag ett träningspass på Karlberg utan de uttagna landslagsspelarna. Därefter skingras ledarna och spelarna innan de åter samlas på Karlberg tisdagen den 18 juni 2024. Under dessa två veckor har de individuella träningsscheman som ska genomföras.

AIK spelar sedan två träningsmatcher i slutet av juni. Söndagen den 23 juni 2024 ställs AIK mot norska Viking FK på Enavallen i Enköping och lördagen den 29 juni 2024 står tjeckiska AC Sparta Prag för motståndet på epet ARENA (tidigare Stadion Letná) i Prag.

Några spelare kommer efter bortamatchen mot BK Häcken att åka iväg på landslagssamlingar. Anton Salétros och Kristoffer Nordfeldt är uttagna till det svenska herrlandslaget som möter Danmark borta på Parken i Köpenhamn den 5 juni och Serbien hemma på Friends Arena i Solna den 8 juni. Ioannis Pittas reser till Cypern för två landskamper på bortaplan mot Moldavien den 8 juni och mot San Marino den 11 juni. Collins Sichenje åker till Kenya för kvalspel till Afrikanska mästerskapen, där Burundi och Elfenbenskusten står för motståndet.

Den 7 juli 2024 är det omstart för Allsvenskan för AIK:s del då Kalmar FF gästar Friends Arena. Biljetter till matchen köps enklast via denna sida.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll