Uppdatering om herrlagets sportsliga ledning inför återstarten

2024.06.17, kl 21:00
Fredagen den 14 juni kommunicerade AIK Fotboll att Henning Berg på eget initiativ valt att omgående säga upp sig från sitt uppdrag som chefstränare för AIK Fotbolls herrlag. För tillfället pågår en process för att anställa en ny chefstränare. Till den processen är färdigställd kommer Henok Goitom agera som tillförordnad chefstränare. Mer information hittar du nedan.

Henok Goitom kommer under morgondagen (tisdagen den 18 juni) att starta upp verksamheten som tf chefstränare. Till sin hjälp har han Kaz Sokolowski – samt Nils Heingård som till vardags varit verksam som chefstränare för AIK Fotbolls P19-lag. Nils lämnar därmed sitt uppdrag som ansvarig tränare för P19 under den perioden som han är verksam på Karlberg. Även pojkakademins Head-of-Performance, Lukas Sinkunas, förstärker A-truppens fysteam. I övrigt är staben intakt.

AIK Fotboll har en pågående process kring tillsättningen av en cheftränare där fokus ligger på att hitta en tränare med den inställning och dokumenterad prestation som går i linje med klubbens övergripande strategi. Detta är överordnat tillgängligheten, med andra ord kommer fokuset vara riktat på att säkerställa att ha rätt tränare är på plats – snarare än att ha en tränare på plats så snabbt som möjligt.

– Vi vill förtydliga att dagens tränarteam är högst kompetenta för uppdraget och vi har full tilltro till deras förmåga. Uppdraget nu är interim, och de ingår givetvis i den rekryteringsprocess som pågår, säger herrlagets sportchef, Thomas Bernsten.

Laget kommer som sagt att i morgon återsamlas och genomföra sitt första kollektiva träningspass efter semestern. Tisdagens fotbollsträning kommer att vara öppen för allmänheten. Observera att det är ännu inte bestämt vilka av dubbelpassen som kommer vara fotbollsträning under onsdagen och torsdagen, den informationen uppdateras så snart som möjligt via denna länk.

  • Tisdag (18 juni): Öppen fotbollsträning, kl 13:30.
  • Onsdag (19 juni): Dubbelpass, kl 11:00 och 15:00.
  • Torsdag (20 juni): Dubbelpass, kl 11:00 och 15:00.
Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll