Uppdatering gällande veckans transfers

2024.08.28, kl 18:00
Måndagen den 26 augusti 2024 stängde det svenska transferfönstret gällande spelare in, och AIK signerade under måndagen avtal med fyra spelare och de aktuella klubbarna. Dagen efter transferfönstrets stängning kom det AIK Fotboll tillkänna att registreringen gällande en av spelarna inte fullbordats rent tekniskt, även om de två inblandade klubbarna, spelare och agent alla är överens om transfern. AIK Fotboll har under onsdagen fått positiva besked om att registreringen kan göras.

Annons:

Spelaren det gäller är Oscar Uddenäs och hans nederländska klubb Excelsior Rotterdam. AIK Fotboll och Excelsior Rotterdam är överens om ett låneavtal för den 22-årige svenske mittfältaren som sträcker sig till och med den 30 juni 2025 och i avtalet finns även en köpoption. Både AIK Fotboll och Excelsior Rotterdam kommunicerade det ingångna avtalet klockan 10:30 på måndagsförmiddagen, och AIK Fotboll har i god tid undertecknat samtliga underlag i Fifas system TMS (Transfer Matching System) för spelarövergångar som krävs för att fullborda övergången.
Svenska Fotbollförbundet arbetar, på AIK Fotbolls uppdrag, tillsammans med Fifa för att lösa den uppkomna situationen, då alla inblandade parter är hundra procent överens om transfern.
Under onsdagen fick AIK Fotboll besked från Svenska Fotbollförbundet att det finns liknande fall tidigare som fått dispens av Fifa. Handläggningstiden kan dock ta såpass lång tid att spelaren kanske inte är uttagningsbar till AIK:s allsvenska bortamatch mot IFK Värnamo på lördag.
Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll