Två hemmaarenor i gruppspelet

2022.12.01, kl 20:08
I februari 2023 inleder AIK Fotbolls herrlag gruppspelet i Svenska cupen 2022/2023. De två hemmamatcherna mot Västerås SK FK och Varbergs BoIS FC kommer att spelas på två olika arenor, då Friends Arena, den ordinarie hemmaarenan för AIK Fotboll, inte är tillgänglig.

AIK inleder tävlingssäsongen i grupp 5 i gruppspelet av Svenska cupen 2022/2023. I potten ligger AIK:s nionde cuptitel genom tiderna och en plats i Uefa Europa League 2023/2024. De åtta gruppsegrarna går vidare till kvartsfinalerna som spelas den 11-12 mars 2023. Semifinalerna spelas den 18-19 mars 2023 och finalen spelas den 18 maj 2023, där ett av finallagen kommer lottas som hemmalag. Båda hemmamatcherna i Svenska cupens gruppspel ingår i AIK Fotbolls årskort för 2023.

Hemmamatchen mot Västerås SK FK den 18 februari 2023 kommer att spelas på Tele2 Arena i Stockholm och hemmamatchen mot Varbergs BoIS FC den 6 mars 2023 kommer att spelas på Skytteholms IP i Solna. AIK Fotboll tvingas för en av hemmamatcherna av säkerhetsskäl lämna sin hemvist, detta då den ordinarie hemmaarenan för AIK Fotboll, Friends Arena, inte finns tillgänglig för spel, och samtidigt är bristerna rent logistiskt och säkerhetsmässigt för stora på och kring Skytteholms IP för att kunna anordna denna enskilda match. Bortalagen ska alltid erbjudas en viss procent av arenans totala publika kapacitet, och då lag med ett större supporterfölje står för motståndet så behöver hela den ena kortsidan spärras av, vilket minskar den totala kapaciteten av tillgängliga platser för hemmasupportrar. AIK Fotboll har sedan 2013 haft Friends Arena som sin ordinarie hemmaarena, men lider ännu av logistiska problem då arenan inte alltid finns tillgänglig för klubben att bedriva sin ordinarie verksamhet i form av matchspel. AIK Fotboll beklagar situationen som gör att klubben återigen står utan ordinarie förutsättningar att spela trygga och säkra hemmamatcher inför alla supportrar på den arenan som AIK Fotboll ingått avtal med.

AIK Fotboll fortsätter att driva för en långsiktig lösning på dessa utmaningar inom ramen för klubbens arenaavtal gentemot Friends Arena och det totala hemvistarbetet kopplat till Solna Stad. AIK Fotbolls ambition och vilja kommer alltid att utgå ifrån att klubben ska spela sina matcher i Solna Stad, på sina ordinarie arenor, Friends Arena och Skytteholms IP, och under trygga och konkurrensmässiga förutsättningar för såväl publik som spelare.

AIK:s matcher i gruppspelet
Lördagen den 18 februari 2023, kl 15:15
AIK – Västerås SK FK på Tele2 Arena, Stockholm

Söndagen den 26 februari 2023, kl 15:15
Östersunds FK – AIK på Jämtkraft Arena, Östersund

Måndagen den 6 mars 2023, kl 19:00
AIK – Varbergs BoIS FC på Skytteholms IP, Solna

Matchen mot Västerås SK FK på Tele2 Arena kan komma att spelas med stängt tak efter beslut av arenaägaren. Mer utförlig information kring matcherna kommer att presenteras i samband med biljettsläpp. Information gällande biljetter till årskortsinnehavare och det ordinarie biljettsläppet kommer senare här i AIK Fotbolls kanaler.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll