Svartgula Fonden – Swisha en timme

2024.05.01, kl 10:00
Utöver de fotbollsträningar som ingår i AIK Fotbolls ordinarie verksamhet så sätter vi tusentals barn och ungdomar i rörelse genom våra samhällsengagemang. Genom att bidra till den Svartgula fonden hjälper du oss att expandera vårt engagemang där vi skapar trygga och säkra miljöer för dessa barn och ungdomar. Nedan finner du mer information om vad ett bidrag innebär.

2023 arrangerade AIK Fotboll mängder av tillfällen där våra unga fick möjlighet att sättas i rörelse. Totalt sattes 9 000 barn och ungdomar i rörelse under 1 300 timmar. Det här är vi oerhört stolta över – däremot är vi säkra på att tillsammans med er kan vi se till att detta engagemang ökas ytterligare.

Stötta Svartgula Fonden
Ett bidrag på endast 46 kr till den Svartgula Fonden innebär att vi kan sätta ett barn i rörelse under en timme.
Hjälp oss att utveckla vår roll som samhällsaktör – klicka här för att Swisha en timme!

Ditt bidrag betyder allt, tack!

Swishnummer Svartgula Fonden: 123 490 72 18

Kvällsfotboll
Under 2023 arrangerade vi över 100 tillfällen där barn och ungdomar fick möjlighet att komma till en trygg miljö för att spela kvällsfotboll med representanter från AIK Fotboll. Arrangemangen äger rum i Hagalund, Bagartorp och Husby och under förra året sattes 6 000 unga i rörelse genom detta initiativ.

Street pep
I samarbete med Fryshuset arrangerar vi ett kostnadsfritt, mobilt aktivitetscenter som för samman unga med lågtröskel-aktiviteter inom idrott och kultur för att sedan slussa dem vidare till lokala föreningar. Genom Street Pep får fler barn och unga möjlighet att röra på sig och hitta en ny passion och något att syssla med på fritiden. Fysisk aktivitet och möjligheten att få utöva något som stimulerar kropp och själ, har en positiv effekt för ungas välbefinnande, och det finns få sammanhang som idag har lika goda förutsättningar att spela en avgörande roll för ungas inkludering i samhället. Förra året arrangerades det sex heldagar där hundratals barn sattes i aktiv rörelse.

Sommarfotboll
Under två veckor på somrarna arrangerar vi sommarfotboll i Hagalund, Solna. Hit får barn och ungdomar komma och spendera flera dagar där fotbollen står i fokus. 2023 besökte knappt 200 unga arrangemanget.

Skolfotboll
AIK Fotboll samarbetar med en rad skolor i närområdet där tusentals barn och ungdomar sätts i rörelse under ett år. I dagsläget har vi samarbeten med skolor som till exempel Järvaskolan och Solna Gymnasium. Genom detta initiativ sattes 2 000 barn och ungdomar i rörelse under 2023.

Järvaveckan
Sedan 2016 har stiftelsen The Global Village arrangerat Järvaveckan, vilket är en mötesplats för samhällsengagerade företag och medborgare. Syftet är att minska avståndet mellan de folkvalda politikerna och medborgarna. AIK Fotboll har sedan flera år tillbaka medverkat på detta genom att bjuda in hundratals barn och ungdomar till fotbollslekar.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll