Supporterinformation: AIK – BK Häcken (herr)

2022.10.18, kl 16:50
Onsdagen den 19 oktober 2022 tar AIK emot BK Häcken hemma på Friends Arena i en match som tillhör omgång 27 av Allsvenskan. Avspark på Nationalarenan sker kl 19:00.
AIK Fotboll är glada över att få hälsa publiken välkomna till våra läktare. Nedan följer information för att underlätta ditt besök.

Annons:

Vad?

AIK – BK Häcken. Allsvenskan 2022, omgång 27.

När?

Onsdagen den 19 oktober. Avspark sker kl 19:00.

Var?

Nationalarenan, Friends Arena. Underlaget är gräs.

Hur kan jag se matchen på plats?

 • Enklaste sättet att köpa biljett är via den här länken. I mån av plats kommer det även att finnas möjlighet att köpa biljetter i biljettluckan i Friends Arena (som är belägen mellan Entré B och AIK Shop) som öppnar två timmar före avspark.
 • Läs denna viktiga information om andrahandsbiljetter.
 • Entréerna öppnar kl 17:45 (d v s 75 minuter innan avspark). Kom i tid till arenan för att undvika trängsel och långa köer. Visitation kan förekomma.

Vad gäller inne på arenan?

 • Missa inte att en minnesskulptur i form av en byst av Lennart Johansson kommer att avtäckas under en ceremoni med start kl 18:45.
 • AIK-Tifo har utlyst halsduksmatch, så ta gärna med din halsduk så färgar vi Friends Arena svartgul.
 • Visa hänsyn till varandra och var lyhörd vid eventuell information från funktionärer på plats. Vid sjukdomssymptom – stanna hemma.
 • Det är ej tillåtet att ha med husdjur, stora väskor eller paraplyer som inte får plats i din jackficka. Allt för att undvika trängsel inne på arenan. Barnvagnar är endast tillåtet att ta med in på Familjeläktaren.
 • Observera att användande av pyrotekniska pjäser och andra ordningsstörningar är förbjudet enligt lag. Läs mer om vad som gäller inne på arenan här.
 • Det finns inga rökrutor i anslutning till arenan, detta för att undvika eventuell trängsel.

Hur tar jag mig till och från Friends Arena?

 • Kollektivtrafik: Tunnelbana till/från Solna centrum. Pendeltåg till Solna station. Planera din resa på SL:s hemsida.
 • Personbil: Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Westfield Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera att den är begränsad. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma.
 • Färdtjänst: Avstigning vid Quality Hotel Friends Arena, Råsta Strandväg 1.

Vilken entré ska jag gå till?

 • Läktare 1
  Östra –  Entré G
  Västra – Entré C
  Norra (AIK-klacken) – Entré E och F, du kan gå in i både entré E och F.
  Norra Ungdom – Entré G
  Södra (Familjeläktaren) – Entré A
  Rullstol Norra – Entré  F
  Rullstol Östra – Entré G
  Rullstol Södra (Familjeläktaren) – Entré A
  Bortaklack – Entré via Gate 1
 • Läktare 2
  Östra  – Entré K
  Norra övre/Övre kant – Entré Ex och Fx
  Föreningsläktaren – Entré K
  Klubbstol – B
  Premium – B
  Loge – L (via Quality Hotel Friends)

Tänk på att det är mycket folk i rörelse till arenaområdet. Vår uppmaning är att komma i tid till matchen för att undvika köer. Titta en extra gång på din biljett vilken entré du ska gå till.

Är Gnagis på plats?

Ja, Gnagis kommer finnas i anslutning till Familjeläktaren, både innan match och i halvtid.

Kommer taket vara öppet eller stängt?

Ambitionen, i enlighet med AIK Fotbolls takpolicy, är att taket ska vara öppet. Om det dock föreligger befogad risk att matchen på grund av vädret inte kommer kunna genomföras, eller att domaren av något skäl så förordar, skall taket stängas.

Vad finns det för möjlighet till förtäring i anslutning till matchen?

 • Friends Arenas barer öppnar samtidigt som entréerna, 75 minuter innan avspark, och stänger efter halvtidsvilan. Här läser du mer om arenans olika pubar.
 • Specialerbjudande i arenans barer och restauranger under hemmamatcherna mot Degerfors, Helsingborg och Häcken: “Happy hour-priser” på mat och dryck gäller från öppning fram till avspark.
 • Kiosker med ordinarie kioskutbud finns i anslutning till varje läktarsektion. Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. Kortbetalning gäller i kioskerna.

Är AIK Shop öppet?

Ja, AIK Shop i arenan (vid Putte Kocks plats 2) slår upp portarna kl 11:00 och har öppet en timme efter matchens slut.

Finns det någon matchens vara?

Ja, som matchens vara hittar du under onsdagen Lennart Johanssons självbiografi “En polare bland pampar och pokaler” till specialpriset 99 kr. Erbjudandet gäller endast på plats i butiken, ej i webbshopen.

SLO:er på plats?

John Skärlund. +46 70 853 1891
Ati Villalon.
Mathias Johansson.
Ted Hedström.

Finns det något annat sätt att se matchen?

Matchen tv-sänds i Discovery+. Registrera dig via den här länken så går en betydande del av summan till AIK Fotboll. För att kunna se hela Allsvenskan 2022 är det abonnemanget “Sport Premium” som gäller.

Finns det fler sätt jag kan stötta AIK Fotboll på?

Köp 50/50 lotten av våra ungdomslag som går runt utanför och inne på Friends Arena. Det ger dig chansen att vinna halva omsättningen av lottförsäljningen under matchdagen. Den andra halvan av omsättningen går till AIK Fotbolls ungdomsverksamhet.

Något annat som är värt att veta inför matchen?

Följ oss gärna i våra sociala kanaler och i vår app AIK+. Där får du uppdateringar före, under och efter alla våra matcher – det bästa sättet att alltid vara uppdaterad kring vad som händer i klubben.

AIK Fotboll önskar varmt välkomna till onsdagens match!

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll