Stanley Wilson klar för AIK Fotboll

2024.08.22, kl 19:00
AIK Fotboll är överens med FC Kariobangi Sharks om en transfer av den 18-årige mittfältaren Stanley Wilson och avtalet mellan parterna gäller till och med den 31 december 2027.

Annons:

– Vi välkomnar Stanley till AIK Fotboll. Med tålamod och hårt arbete tror vi starkt på att Stanley kommer att bli en toppspelare för AIK, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen.

– Jag har väntat länge på att få den här möjligheten. Jag är väldigt glad över att få vara en del av AIK-familjen och jag ser fram emot att uppfylla min dröm att bli svensk mästare med klubben, säger Stanley Wilson.

18-årige Stanley Wilson, född måndagen den 21 augusti 2006 i Nakuru i Kenya, kom till AIK från den kenyanska klubben FC Kariobangi Sharks dit han värvades från Darajani Gogo FC. Under landslagsuppehållet i september 2023 togs han ut till det kenyanska landslaget av den turkiske förbundskaptenen Engin Fırat, och han satt den 12 september 2023 på bänken i mötet med Sydsudan (0–1) på Moi International Sports Centre i Kasarani, Kenya. I samma matchtrupp var de dåvarande AIK-spelarna Erick Otieno och Collins Sichenje även med. Han var under sommaren 2024 även avbytare mot Zambia och Zimbabwe. Den 30 juni 2024 debuterade Stanley för Kenya då de på Isaac Wolfson Sports Stadium i sydafrikanska iBhayi ställdes mot Unionen Komorerna (0–2) i Hollywoodbets COSAFA cup 2024. Stanley inledde på bänken i tröja nummer 8 under ledning av förbundskaptenen Engin Firat, och Stanley ersatte John Ochieng i den 55:e matchminuten.

AIK bjöd i januari 2024 in Stanley Wilson till ett provspel med klubben under träningslägret i spanska Marbella som genomfördes mellan den 29 januari och den 10 februari 2024. AIK spelade två träningsmatcher under lägret, mot serbiska FK TSC Backa Topola (0–2) den 3 februari och norska Sarpsborg 08 FF (0–2) den 9 februari och Stanley Wilson spelade den andra halvleken mot FK TSC Backa Topola. Efter hemkomst från Marbella tränade Stanley med AIK ett tag och spelade den 28 februari 2024 även en träningsmatch på Årsta IP med AIK:s P19-lag mot Hammarbys dito. Stanley startade matchen och svarade även för ett mål i 3–1-segern. Han återvände sedan till Kenya för att under sommaren komma tillbaka för provspel med AIK. Torsdagen den 18 juli 2024 ledde AIK:s nya chefstränare Mikkjal Thomassen sitt första träningspass på Karlberg och på plats var då Stanley Wilson.

Text: Stefan Mellerborg

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll