Stam prisas inför den kommande hemmamatchen

2021.09.20, kl 11:55
Tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (SNOS) grundades 2009 på initiativ av Lennart Alexandrie och deras uppdrag är att utveckla idéer och bilda opinion för ett tryggare och säkrare samhälle. SNOS har utsett AIK:s målvaktstränare Kyriakos Stamatopoulos till Årets Trygghetsambassadör 2020.

Annons:

Årets Trygghetsambassadör instiftades 2011 av SNOS i samarbete med säkerhets-publikationen SecurityUser.com och går till en person som har arbetat för att lyfta trygghetsfrågor i samhället.

Juryns motivering: ”AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos utsattes för ett mutförsök inför ett toppmöte i fotbollsallsvenskan 2017. Hans val att polisanmäla och vittna i det rättsliga efterspelet mot en före detta lagkamrat ledde till en fällande dom som Högsta domstolen fastställde 2020.

Med sitt agerande har Kenny Stamatopoulos inte bara gjort fotbollen och idrotten en stor tjänst, utan även samhället i stort. Mediauppmärksamheten kring rättsfallet har dessutom lyft problemet med matchfixning i Sverige till en ny nivå.

Hans civilkurage, integritet och känsla för fair play gör honom till ett föredöme för alla som vill se en utveckling där matchfixningsförsök beivras.  Mot den bakgrunden är Kenny Stamatopoulos – med all önskvärd tydlighet – en värdig mottagare av utmärkelsen Årets Trygghetsambassadör 2020.”

– Vi ville att Kenny Stamatopoulos, precis som alla andra som mottagit utmärkelsen, skulle få göra det inför en publik. Pandemin stängde alla sådana möjligheter 2020, säger Kristina Axén Olin, ordförande för SNOS.

Kyriakos Stamatopoulos kommer av SNOS att tilldelas utmärkelsen i samband med spelarentrén inför avspark i det allsvenska mötet mellan AIK och IFK Göteborg som spelas måndagen den 20 september 2021, kl 19:10.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll