Skandinaviska Mästerskapen väntar för P17

2023.12.05, kl 12:07
Mellan den 6-10 december kommer Skandinaviska Mästerskapen äga rum i Borås. Turneringen spelas för P17-lag – där AIK:s P16-lag har blivit tilldelade en plats på grund av det SM-guld man vann i P16 Allsvenskan 2023. Utöver AIK kommer även Mjällby AIF vara med som representant för Sverige i mästerskapet. Alla AIK:s matcher kommer att sändas live fritt på AIK+.

Den 6 december går Skandinaviska Mästerskapen för P17 av stapeln för andra gången sedan starten 2022. I och med att AIK P16 kunde titulera sig som Svenska mästare i P16 Allsvenskan tidigare i år har man kvalificerat sig till mästerskapet. Turneringen kommer att spelas inomhus i Rydahallen i Borås – där två lag från Sverige kommer att göra upp med tre danska lag, samt tre norska lag. Mästerskapet arrangeras av Svensk Elitfotboll (SEF), Norsk Toppfotball (NTF) och Divisjonsforeningen i Danmark.

– Skandinaviska mästerskapen ger oss en möjlighet att tävla mot högkvalitativt motstånd från våra landsgrannar. Turneringen i sin helhet och i synnerhet matcherna gynnar spelarutvecklingen och ger klubben nyttiga erfarenheter som vi tar med oss hem, säger AIK Fotbolls akademichef William Loberg Bateman.

AIK spelar i grupp B tillsammans med FC Nordsjælland, Vålerenga Fotball och Odense BK. Som tidigare nämnt kommer alla matcher att spelas i Rydahallen i Borås.

Grupp A:
Rosenborg BK
Brøndby IF
Mjällby AIF
Viking FK

Grupp B:
FC Nordsjælland
Vålerenga Fotball
AIK
Odense BK

AIK:s gruppspelsmatcher:
Onsdagen den 6 december:
18:15 AIK – Odense BK (Rydahallen)

Torsdagen den 7 december:
17:00 AIK – FC Nordsjælland (Rydahallen)

Lördagen den 9 december:
15:00 Vålerenga Fotball – AIK (Rydahallen)

Final och placeringsmatcher:
Söndagen den 10 december – Rydahallen:
09:15 Placeringsmatch 7-8
11:15 Placeringsmatch 5-6
13:15 Placeringsmatch 3-4
15:15 Final

Alla AIK:s matcher kommer att sändas live fritt på AIK+.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll