Skadeuppdatering för damlaget

2020.07.18, kl 13:10
När AIK på lördagen tar emot Mallbackens IF i Elitettan är lagkapten Matilda Rosqvist med i matchtruppen för första gången sedan februari.
– Det är grymt kul att äntligen vara tillbaka. Att få dela känslan i omklädningsrummet inför match, att få spela match och glädjas tillsammans med alla spelare, ledare och supportrar igen känns helt underbart, säger Matilda Rosqvist.

Sportchef Anne Mäkinen:
– Det är fantastiskt roligt att Matilda äntligen är tillbaka efter sin skada. Hon betyder otroligt mycket för laget; hon tar mycket ansvar både på och vid sidan av planen och visar varje dag vilken stark ledare hon är.

Damlaget har inlett Elitettan mycket starkt, med sex segrar på lika många seriematcher. Detta trots att skadelistan har varit, och fortfarande är, lång:

  • Rosa Kafaji och Elsa Törnblom von Schmalensee (båda underkropp) är ca tre veckor från full kollektiv träning. Clara Härdling (underkropp) ligger något före i sin rehabilitering och är närmare att kunna ta plats i en matchtrupp än tidigare nämnda duo.
  • För Emelie Jansson väntar en längre tids rehabilitering på grund av en underkroppsskada hon ådrog sig tidigare i våras.
  • Inlånade Adina Jansson, som debuterade för AIK när hon hoppade in i segermatchen mot Alingsås FC United för en vecka sedan, har varit sjuk i veckan och missar därmed matchen mot Mallbackens IF Sunne.
  • Elise Björnelius Leidersten och Wilma Ljung Klingwall har missat de senaste matcherna på grund av sjukdom och saknas även till mötet med Mallbackens IF Sunne.

Till dagens match förstärker Emma Kimell (F19) matchtruppen, som du hittar i sin helhet här.

Text: Olle Östman

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll