Sichenje Collins till AIK Fotboll

2022.04.01, kl 01:05
AIK Fotboll är överens med den 18-årige mittbacken Sichenje Collins om ett avtal som sträcker sig till och med den 31 december 2026. Collins spelade senast för AFC Leopards SC i Kenya.

Annons

– Med Collins får vi en fysiskt stark passningsskicklig mittback som även visat i sitt klubblag att han kan spela som central mittfältare. Collins har setts live av AIK-representanter flera gånger i ligaspelet i Kenya, senast i början av mars 2022 då chefsscout Tobias Ackerman var nere i Afrika och såg honom på plats, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius.

– Att komma till AIK är som en dröm för mig. Jag kunde inte ha kommit till en bättre klubb i det här skedet av min karriär. Jag känner både Otieno och Meja som spelar i laget och båda har sagt väldigt bra saker om klubben till mig, säger Sichenje Collins.

18-årige Sichenje Collins, född den 19 september 2003, lämnade 2019 Green Commandos SC från Kakamega och skrev på ett avtal med AFC Leopards SC från Nairobi. Den 13 mars 2021 debuterade Collins för Kenyas landslag då man tog emot Sydsudan (1–0) på Nyayo National Stadium i Nairobi.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll