ScorePlay blir partner till AIK Fotboll

2024.02.13, kl 13:00
AIK Fotboll och ScorePlay är överens om ett treårigt partneravtal. Med hjälp av deras AI-baserade medieverktyg kommer AIK Fotboll ha möjlighet att utöka sin externa räckvidd på ett mer kostnadseffektivt vis, och spara viktig tid i den dagliga driften.

– ScorePlay är ett verktyg i teknologisk framkant. Verktyget kommer spara AIK Fotboll stora mängder tid i hanteringen av klubbens stora mängd video och fotomaterial. Det kommer också förenkla överföring för fotografer – samt effektivisera distributionen till spelare, partners och våra egna kanaler, säger AIK Fotbolls kommunikationschef Tobias Larsson.

ScorePlay är ett digitalt medieverktyg som är specifikt anpassat och skräddarsytt för sportvärlden. Sedan starten 2021 har man varit det enda företaget i världen som erbjudit ett AI-mjukvaruprogram som är exklusivt testat och designat för sportslig verksamhet. Genom en automatiserad ansikts- och textigenkänning är programmet skapat för att utveckla och underlätta sportsliga organisationers mediearbete. Utöver det faktum att detta kommer innebära en mer lättillgänglig medieportal för AIK Fotboll så kommer det även innebära större möjligheter till att utöka räckvidden för organisationen.

Trots att ScorePlay är ett relativt ungt företag så samarbetar man i dagsläget med fotbollsklubbar som till exempel West Ham United, Real Betis och Inter Miami. AIK Fotboll är stolta över att teckna detta avtal – och därmed ansluta sig till ett nätverk bestående av välkända fotbollsklubbar.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll