Ny akademichef pojkakademin

2023.01.22, kl 11:00
William Loberg Bateman har utnämnts till ny akademichef för AIK Fotbolls pojkakademi. Samtidigt tilldelas den tidigare akademichefen Johannes Wiklund en roll som verksamhetschef med övergripande ansvar för staben på Karlberg, pojkakademin samt barn- och ungdomsfotbollen.

– Jag har arbetat inom pojkakademin sedan 2018 och kommit att lära känna verksamheten väl. Att få möjligheten att nu ta nästa steg som ytterst ansvarig för hela verksamheten är både hedrande och utmanande. Jag ser verkligen fram emot att få utveckla pojkakademin ytterligare, säger William Loberg Bateman.

– Rollen som verksamhetschef innebär att jag kommer ha det administrativa och organisatoriska ansvaret för fotbollsverksamheten på Karlberg, Råsunda IP samt inom barn- och ungdomsfotbollen. Det är en ny roll för att primärt avlasta sportchefer och akademichefer så att mer tid kan läggas på spelare- och ledarrekrytering. Jag kommer formellt utgå ifrån Karlberg och arbeta med stab-, fastighets- och personalfrågor, säger Johannes Wiklund.

Utöver staben på Karlberg rapporterar både akademichef pojk och sportchef barn- och ungdom till verksamhetschef som i sin tur rapporterar till vice VD/vice klubbdirektör.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2023

Sök på AIK Fotboll