Noll poäng på Gamla Ullevi

2024.07.22, kl 21:51
Mikkjal Thomassen blev utan poäng i sin debut som AIK-tränare. Trots en spelmässigt pigg start på Gamla Ullevi var det hemmalaget Gais som tog ledningen strax före paus, en ledning som man sedan utökade i den andra halvleken vilket fastställde slutresultatet till 2–0 (1–0).

Göteborg bjöd på mulet väder då Gais och AIK möttes på Gamla Ullevi inför 11 823 åskådare. AIK inledde matchen oerhört aggressivt och arbetade fram två högerhörnor under de första minuterna, men Anton Salétros servar gav inga avslut. Efter fem spelade minuter slog Anton Salétros en frispark något från vänster mittplan så touchade Gais Harun Ibrahim och styrdes halvfarligt rakt på målvakten Mergim Krasniqi. Åtta minuter senare sköt Salétros ett skott från högerkanten som målvakten styrde ut till en vänsterhörna. Hörnan nådde pannan på Alexander Milošević framför mål, men nicken gick ner i marken och studsade över ribban. Hemmalaget hade stora problem med AIK:s höga press under de första 15-20 minuterna innan spelet jämnades ut lite.

När matchklockan passerade 31 minuter skapade Gais sin dittills bästa målchans då Chovanie Shakur Amatkarijo fick ett skottläge från nära håll, men Eskil Edh lyckades liggande blockera avslutet och styra bollen till en resultatlös högerhörna. Åtta minuter senare slog hemmalaget en kort vänsterhörna som lyftes långt av Mervan Celik och helt obevakad kom Axel Norén i den bortre ytan och fick på en otrolig nick från dålig vinkel och bollen seglade bort mot den vänstra stolpen där den studsade in i målet. 1–0 till Gais efter 39:37. Med sekunder kvar av ordinarie tid av den första halvleken kom Rui Modesto igenom till höger i straffområdet och avslutet gick under högerarmen på målvakten och rullade via den närmaste stolpen ut till en resultatlös högerhörna. Otroligt nära kvittering i en halvlek där AIK åtminstone borde haft ett oavgjort resultat i paus.

Inför den andra halvleken gjorde Mikkjal Thomassen sitt första byte då Bersant Celina ersatte Dino Beširović. Efter knappt åtta minuters spel slog Bersant Celina en frispark från högerkanten som Rui Modesto nickade metern över ribban. I den 66:e matchminuten slog Eskil Edh ett fint inlägg som nådde Rui Modesto i straffområdet, men nicken gick utanför den högra stolpen. AIK var inte bra i den andra halvleken och lyckades inte fortsätta med den höga pressen som skakat om hemmalaget i den första halvleken. I den 81:a matchminuten gick rullgardinen ner för AIK då Gustav Lundgren lyfte in bollen i straffområdet och helt obevakad vid straffpunkten kunde Alexander Ahl Holmström enkelt nicka in bollen till höger om Kristoffer Nordfeldt. 2–0 till Gais efter 80:18 och AIK lämnade Gamla Ullevi utan poäng.