Mikkjal Thomassen Månadens Tränare i Allsvenskan

2024.09.12, kl 15:00
Fem segrar av fem möjliga i augusti.
Månadens Tränare i Allsvenskan heter Mikkjal Thomassen.

Annons:

Juryns motivering: AIK:s nye tränare Mikkjal Thomassen har fått fart på sitt lag. Så pass att Gnaget sprang hem fem raka segrar i augusti, ett facit som gjort att laget raskt klättrat i tabellen. Åtta gjorda mål och två insläppta i augusti, där höjdpunkten var derbysegern borta mot Djurgården.

– Jag är nöjd med utvecklingen under den senaste tiden och vi kommer att jobba hårt för att bygga kultur och fortsätta vår utveckling. Jag vill däremot också vara tydlig med att det är en laginsats – AIK har en oerhört kompetent ledarstab som jobbar stenhårt och stöttar mig för att skapa de bästa förutsättningarna för spelarna, säger Thomassen om utmärkelsen.

Som pris för utmärkelsen får Mikkjal Thomassen 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett välgörande ändamål. AIK-tränaren har valt att skänka vinstsumman till Svartgula Fonden, AIK Fotbolls samhällsengagemang som sätter barn och ungdomar i rörelse i trygga och säkra miljöer.

Fakta Månadens Tränare:

  • Månadens Tränare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.
  • Månadens Tränare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener och tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.
  • En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.
Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll