Medlemskampanj – bli medlem i AIK FF

2024.10.04, kl 17:00
Tidigt 2000-tal genomfördes en omorganisation inom Allmänna Idrottsklubbens medlemsdemokrati som innebar att flertalet sektioner inom klubben omvandlades till självständiga specialidrottsföreningar. En vanlig missuppfattning har över tid funnits att medlemskap i AIK:s huvudförening innebär rösträtt i samtliga självständiga specialidrottsföreningar. Som det tidigare informerats om under ett halvårsmöte behövs ett förtydligande göras gällande att det krävs medlemskap i både AIK och i AIK FF för att ha tillgång till sin rösträtt på AIK Fotbollsförenings årsmöten. Mer information om detta – samt ett medlemserbjudande hittas nedan.

Bakgrund

Under AIK:s årsmöte den 31 mars 2003 fastställdes nyordningen med självständiga specialidrottsföreningar. Syftet med beslutet var att säkerställa AIK Fotbolls och AIK Hockeys verksamheter då Svenska Fotbollförbundet och Svenska Ishockeyförbundet planerat att införa elitlicenskrav för tävlingsdeltagande på elitnivå. Under årsmötet betonades det även att “Medlemskapet i specialidrottsförening medför automatiskt medlemskap i även AIK”. Ett av huvudskälen till konstruktionen med dubbelt medlemskap var att över tid formalisera regleringen av de skulder som blev kvar i AIK när fotbollssektionen och hockeysektionen ombildades till specialidrottsföreningar.

Medlemsmodell

Genom förfrågningar till medlemmar och företrädare inom AIK:s specialidrottsföreningar har det uppdagats att det råder missuppfattningar om den medlemsmodell som fastställdes under årsmötet 2003. Den främst felaktiga uppfattningen har varit att medlemskap i AIK innebär medlemskap och rösträtt i samtliga AIK:s specialidrottsföreningar. Detta har bland annat inneburit att ett stort antal AIK-medlemmar bjudits in till, och även utövat rösträtt på årsmöten utan att vara formella medlemmar inom specialidrottsföreningen i fråga.

Med anledning av detta krävs både ett förtydligande, samt en hantering av medlemsregistret. Det är därför av största vikt att endast den som är medlem i AIK Fotbollsförening har rösträtt på AIK FF:s årsmöten.

Eftersom det funnits missuppfattningar gällande medlemsmodellen innebär det att det i dagsläget inte finns några registrerade medlemmar i AIK Fotbollsförening. Därför behöver du som redan är medlem i AIK huvudförening, och som vill vara medlem i AIK Fotbollsförening, anmäla ditt medlemskap via denna länk.

Att addera medlemskap i AIK FF är kostnadsfritt – det krävs dock att man redan är medlem i AIK:s huvudförening.

Se att du är medlem direkt i appen ”SportAdmin – Ledare & medlemmar”, ladda ner den via App Store eller Google Play . Alternativt kontakta AIK huvudförening via medlem@aik.se eller 08-735 96 10.

Medlemserbjudande

Är man ännu inte medlem i AIK:s huvudförening och AIK Fotbollsförening så finns nu möjligheten att ta del av ett medlemserbjudande där man kan säkra sitt medlemskap inför 2025 samtidigt som man får medlemskap för resterande del av 2024 utan extra kostnad. Klicka här för att komma till erbjudandet och medlemsansökan.

Observera att om man vill ha medlemskap i AIK Fotbollsförening så krävs det att man klickar i det alternativet i sin ansökan. Gör man inte detta skapas ett medlemskap enbart i AIK:s huvudförening. Att addera medlemskap i AIK FF är kostnadsfritt.

AIK Fotboll kommer framöver att lansera kampanjer för att på så sätt öka antalet medlemmar i AIK Fotbollsförening.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll