Lennart Johanssons stipendium 2024

2024.10.23, kl 13:00
I samband med att AIK Fotboll ställs mot IF Elfsborg på Strawberry Arena söndagen den 27 oktober 2024, så kommer Lennart Johanssons stipendium att delas ut för den tredje gången. Mottagare är Anna Hammarström som vigt de senaste 14 åren åt att agera lagledare för AIK United. Hennes enorma engagemang och outsinliga kärlek till dessa killar och tjejer bär tydliga tecken på att Lennart Johanssons arv är själva sinnebilden för det som AIK står för.

Den 5 november 2021 aviserade AIK Huvudförening att ett stipendium kommer att instiftas i Lennart Johanssons namn. Lennart Johanssons stipendium instiftas för att hedra minnet av AIK:s före detta hedersordförande som gick ur tiden i juni 2019. Initiativet kommer från Lennart Johanssons döttrar Eva och Lena, vännen Sören ”Sulo” Karlsson samt representanter inom AIK. Stipendiet ska tillfalla en person eller flera som verkat ideellt inom AIK. På så vis hoppas klubben att Lennart Johanssons starka föreningsanda ska leva vidare i AIK.

2024 års mottagare av Lennart Johanssons stipendium heter Anna Hammarström.

Motivering:

AIK har ända sedan klubbens grundande varit en förening där alla är välkomna.

Allmänna idrottsklubben är, som namnet antyder, hemvist åt alla som på olika vis vill föra vår stolta förenings traditioner vidare.

 

Det finns en särskild verksamhet i klubben som utmärker sig och som verkligen ser till att föreningens värdegrunder efterlevs.

För i AIK United är det varken sportsliga framgångar, sålda biljetter eller antal poäng som är det primära. Det handlar istället om att erbjuda ungdomar med funktionsnedsättning en möjlighet att förverkliga sina idrottsliga drömmar. Genom att en gång i veckan få umgås och träna tillsammans med andra fotbolls-älskande ungdomar.

 

Själva prestationen utgår alltid från individens förmåga och villkor, vilket skapar bra förutsättningar att växa och utvecklas både på och utanför planen. Syftet är att uppmuntra intresset för fotboll och skapa en meningsfull och bra grund för såväl motion som motorik och social gemenskap.

 

För att kunna bedriva denna viktiga verksamhet så krävs det eldsjälar som verkligen brinner för ungdomarna och klubben. En av de som vigt de senaste 14 åren åt att som lagledare för AIK United både tränat, anordnat tävlingsspel och jagat sponsorer helt på ideell basis är Anna Hammarström. Hennes enorma engagemang och outsinliga kärlek till dessa killar och tjejer bär tydliga tecken på Lennart Johanssons arv är själva sinnebilden för det som AIK står för.

Därför anser nu juryn för Lennart Johanssons Stipendium att Anna bör erhålla ett pris från den klubb hon bär i sitt hjärta.

 

Lennart Johansson stipendium går till Anna Hammarström för sin föredömliga insats i AIK United och för sitt bidrag till att efterleva det Allmänna i Idrottsklubben.

Tidigare stipendiater

2022: Dan Ytterberg
2023: Hans Liljecrantz

Text: Allmänna Idrottsklubben

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll