Golden Fuel Awards – en hyllning till våra kritiker

2023.11.27, kl 15:00
Det är allmänt känt att AIK Fotboll är den klubb som övriga Sverige ogillar mest. Nu skapar vi en gala, Golden Fuel Awards, där de mest hånfulla rösterna tackas.
Vi gör detta eftersom vi anser att hatet från våra kritiker bidrog till vinsten i den allsvenska publikligan – och ger ytterligare motivation inför nästa säsong.

AIK Fotboll har alltid varit en klubb som berör. I de egna leden är kärleken stor, medan resten av landet känner betydligt mer negativa känslor. Kritikernas hånfulla kommentarer ökade under den nyss avslutade säsongen i samband med att herrlagets sportsliga framgångar uteblev. Nu introducerar vi Golden Fuel Awards, en utmärkelse som ska prisa de mest hånfulla rösterna.

– Omvärldens åsikter kommer aldrig att påverka oss negativt. Tvärtom. Deras ord är vårt bränsle för att kämpa hårdare än någonsin inför nästa säsong. Det gäller klubben, spelarna och supportrarna. Med Golden Fuel Awards vill vi tacka våra kritiker för att de eldar på vår hunger, motivation och gemenskap, säger Stina Jansson, Försäljningschef Privatmarknad på AIK Fotboll.

De tio nominerade bidragen finns presenterade på goldenfuelawards.se och inkluderar bland annat journalister, andra klubbars supportrar och en världskänd sångerska. Röstningen inleddes den 27 november – samma dag som klubbens årskortsförsäljning – och pågår till och med den 7 december. De tre bidrag med flest röster går vidare till nästa steg där en jury utser den slutgiltiga vinnaren.

– Varje år bevittnar vi olika fotbollsgalor där de bästa spelarna, tränarna och lagen firas. Med Golden Fuel Awards använder vi det etablerade formatet för att säga “tack” till de osynliga hjältarna: våra kritiker, säger Stina Jansson.

Vinnaren utses den 15 december under en digital gala på Oscarsteatern som visas på AIK Fotbolls egna kanaler.

Lämna din röst här.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll