Fyra AIK-spelare lånas ut

2023.09.08, kl 10:59
AIK Fotboll lånar ut fyra spelare under resterande delen av säsongen 2023. Rubi Jansson (Enskede SK), Julia Laukström (Gamla Upsala SK) samt Linnea Wennberg och Mercy Söderling (Sollentuna FK).

Herish Sadi, Sportchef AIK Fotboll:
– Linnea och Mercy går på lån till Sollentuna FK främst på grund av speltiden. Vi behöver erbjuda matchminuter och Sollentuna är en klubb vi haft bra relationer med sedan tidigare. Efter låneperioden tar vi tillbaka spelarna och ser om de kan slå sig in i AIK. Det är självklart något vi hoppas på.

– Julia Laukström tog vi tillbaka från ett lån hos Gamla Upsala inför 2023 och hon har under våren bidragit i allra högsta grad. I och med ökad konkurrens behöver hon nu få fortsatt speltid för sin utveckling och det har landat i ett lån hos GUSK säsongen ut. Vi kommer följa henne och förhoppningsvis ser vi henne i AIK igen.

– Gällande Rubi så har hon haft ett kämpigt år med skador men är påväg att bli bättre. För henne är spel med Enskede ett bra alternativ utifrån hennes personliga situation. Detta blir en utmaning på rätt nivå, säger Herish Sadi.

Text: AIK Fotboll

Huvudpartners

Ligapartners dam

Affärspartners

Samhällspartner

Välgörenhetspartner

© AIK Fotboll 2024

Sök på AIK Fotboll